Thursday, December 1, 2022
Home sus Polițiștii au fost prezenți ieri în mijlocul copiilor în cadrul programului “Școala...

Polițiștii au fost prezenți ieri în mijlocul copiilor în cadrul programului “Școala altfel”

În cadrul programului național „Școala Altfel” – desfășurat și în acest an  polițiștii sătmăreni se alătură eforturilor cadrelor didactice de a derula activități de educație non-formală, răspunzând invitațiilor în școli și licee.
Acțiunile din această săptămână au debutat luni, 7 aprilie când  polițiștii au răspuns invitației de a participa la o întâlnire cu elevii clasei a I -A ai Școlii Gimnaziale Constantin Brâncoveanu , coordonați de doamna învățătoare Crina Dan.
Tema aleasă pentru această zi a fost prevenirea pedofiliei și a abuzurilor sexuale cu minori, elevii având ocazia, majoritatea dintre ei pentru prima dată, să afle ce este un minor, ce este pedofilia, cine sunt cei care abuzează minori, ce comportamnete ar trebui să le trezească suspiciuni, care sunt atingerile permise și cele nepermise, care sunt secretele bune și care sunt secretele rele, care nu trebuie ascunse părinților.
Activitatea a fost susținută de Andrea Demeter, coordonatorul proiectului cunoscut sub denumirea Stop Pedofiliei în Satu Mare, precum și de reprezentanți ai Poliției, inspector de poliție Hrihorișan Felicia din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și agent principal de poliție Komoz Adriana, polițist de proximitate în cadrul Poliției Municipiului Satu Mare.
Elevii au urmărit cu interes materialele video pregătite în cadrul campaniei și au luat parte în mod activ la discuții, în final participând chiar la realizarea unui portret robot al unui pedofil.
Acestă temă  a fost aborbată și de polițiștii de proximitate din Tășnad care au organizat activități informativ-preventive la Școala Gimnazială Tășnad, la care au participat 75 de elevi și 5 cadre didactice. S-a mai discutat de asemenea despre delicvența juvenilă și consecințele comiterii actelor antisociale.
Polițiștii de proximitate sătmăreni au desfășurat activități informative la Colegiul Național “Kolcsei Ferencz”, Liceul Tehnologic “Constantin Brancuși”, în cadrul cărora au dezbătut problematica diminuării nivelului de violență în instituțiile de învățământ, modalitățile de reacție la acest gen de fapte, fenomenul delicvenței juvenile cu consecințele lui, prevenirea absenteismului școlar.
Educația rutieră a copiilor reprezintă o prioritate pentru polițiștii sătmăreni, motiv pentru care activități de prevenire a accidentelor rutiere au fost organizate de polițiști din cadrul Biroului Rutier Satu Mare , agent șef de poliție Răcășan Alin și agent șef adjunct Csaholczi Marcel au fost în mijlocul copiilor de la grădinița „Guliver” din municipiu și polițiștii rutieri din Tășnad au fost prezenți la  Școala Gimnazială din localitate ,copiii de la aceste instituții  fiind informați despre modul în care ar fi recomandat să circule în calitate de pietoni, bicicliști, pasageri , pentru a adopta o conduită preventivă și a nu deveni victimele accidentelor de circulație.Având în vederea vremea frumoasă și faptul că micuții ies la joaca un subiect pentru care copiii au manifestat interes a fost cel privind circulația cu rolele.
La toate unitățile de învățământ la care s-au desfășurat activități copiii au profitat de întâlnirea cu polițiștii adresându-le o multitudine de întrebări, au participat aproximativ 280 de copii.
Acțiunile de acest gen vor continua pe parcursul întregii săptămâni  ,  oamenii legii dorind să ajungă în mijlocul cât mai multor copii pentru a-i informa, învăța și a le împărtăși lucruri pe care ei le știu și tinerii ar dori sa le cunoască.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
lavi on