Saturday, December 3, 2022
Home sus Peste 30 de elevi și profesori de la Liceul Teoretic German “Johann...

Peste 30 de elevi și profesori de la Liceul Teoretic German “Johann Ettinger”, au efectuat o vizită în Turcia

În perioada 28 martie-12 aprilie, o delegație alcătuită din 25 de elevi și șapte profesori de la Liceul Teoretic German “Johann Ettinger” din Satu Mare au participat la o întâlnire de proiect ce s-a desfășurat la școala Esra Karakaya Anadolu Lisesi din Didim, Turcia. Este vorba despre proiectul de parteneriat școlar bilateral Comenius intitulat “Let’s watch the birds” (Să observăm păsările).

Elevii s-au pregătit pentru această întâlnire încă din luna septembrie a anului trecut, realizând materiale documentare despre școală, regiune, țară și rezervațiile naturale pe care le-au prezentat colegilor lor din Turcia. Pentru o mai bună comuncare au asistat la ore de limba turcă iar în urma examenului susținut în fața profesorilor din Turcia au obținut certificate de limba turcă de nivel A1.

Programul întâlnirii a fost foarte extrem de variat. Elevii au asistat zilnic la orele colegilor lor din Turcia având posibilitatea de a face cunoștință cu metodele și mijloacele de predare din Turcia, să facă o comparație între cerințele pe care trebuie să le satisfacă elevii din Turcia și elevii din România. De asemenea, au avut loc ore de istorie, geografie și biologie în aer liber, realizate cu ocazia organizării unor deplasări la Troia, Efes, Bodrum, Templul lui Apolo, rezervațiile naturale de la Karina, Tuzla, lacul Bafa și paradisul păsărilor de lângă Izmir. Aici elevii și profesorii s-au întâlnit cu reprezentanți ai Asociației Parcurilor Naționale din Turcia care le-au vorbit despre specificul acelor locuri, despre flora și fauna zonei.

În cadrul workshop-urilor de muzică elevii au învățat cântece din folclorul național românesc și turcesc. Cântecele în patru limbi (română, germană, turcă și engleză) au fost interpretate cu mare succes în fața publicului format din elevi, părinți, reprezentanți ai comunității locale și ai mass-mediei, elevii bucurându-se de aplauze repetate. Totodată, în cadrul unui alt workshop elevii au realizat un dicționar turc-român-englez-german, cu cuvinte specifice domeniului proiecului.

Cu ocazia zilei culturii turcești elevii și profesorii sătmăreni au avut posibilitatea să cunoască dansuri, obiceiuri și tradiții, meșteșuguri specifice zonei și să gătească și să savureze mâncăruri tradiționale turcești.

Ca simbol al prieteniilor legate au fost plantați 25 de măslini etichetați cu numele elevilor și s-a pictat un perete al prieteniei.

Întâlnirea a fost una rodnică și pentru profesori, aceștia putând vedea și încerca mijloace și metode de predare-evaluare practicate de colegilor din Turcia. Profesorii au participat la discuții cu reprezenanți ai inspectoratului școlar regional, Camera de Comerț, Direcția Agricolă făcând cunoștință cu sistemul de învățământ și cu economia regiunii.
Următoarea întâlnire de proiect va avea loc la Satu Mare în martie 2015, întâlnire pe care fiecare elev și profesor o așteaptă cu nerăbdare.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină