Saturday, December 3, 2022
Home sus Doi ani sub guvernarea Ponta – 13 ghinioane pentru economia României

Doi ani sub guvernarea Ponta – 13 ghinioane pentru economia României

Se împlinesc doi ani de guvernare-șoc de stânga. Iată rezultatele oficiale în 13 puncte – cele 13 ghinioane pentru economia României: 78 mii de persoane noi șomeri în cei doi ani de guvernare Ponta. Acum sunt înregistrați 503.700 de șomeri oficial, față de 425.800 șomeri la preluarea guvernării în luna aprilie 2012.

Singura strategie a guvernului Ponta este taxarea, licitațiile trucate pentru întreprinderile mici și mijlocii, insolvența companiilor de stat și privatizările eșuate cu mii de oameni trimiși în șomaj. Prin cele 36 de taxe noi și impozite majorate introduse în ultimii 2 ani s-au tăiat 8 miliarde de lei din buzunarele tuturor românilor.

Evaziunea fiscală crește și depășește bugetul cumulat al educației și sănătății. Banii merg în pușculițele mafiei roșii și în buzunarele partidelor pentru campania electorala.

Românii își plătesc tot mai greu datoriile la bănci. Aproape un sfert din creditele românilor înregistrează restanțe mai mari de 3 luni. Grav este că, sub guvernarea PSD și PNL, restanțele s-au majorat cu aproape 35%, ceea ce înseamnă că nivelul de trai al românilor este tot mai scăzut.

Guvernul Ponta a înjumătățit investițiile în primul trimestru din acest an electoral. Cheltuielile cu investițiile au scăzut cu 45%. Tot ceea ce a făcut Guvernul Ponta a fost să taie din șansele de dezvoltare ale României. Guvernul acumulează venituri prin taxe cât mai multe, dar nu investește nimic și nu creează locuri de muncă.

Fondurile alocate IMM-urilor și susținerii exporturilor au fost diminuate cu 27% în bugetul pentru anul 2014 față de anul trecut. Așa știe Guvernul Ponta să sprijine inițiativa privată.

40 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană așteaptă planul Guvernului Ponta de a-i cheltui. Comisia Europeana a respins deja primele 3 propuneri trimise întrucât erau neserioase și lipsite de viziune.

Ponta se laudă cu 6 miliarde de euro primite de la Uniunea Europeană, dar uită să menționeze că cea mai mare parte erau contractați din timpul guvernării PDL. Anul acesta – pentru că s-au terminat proiectele începute de PDL – Guvernul a reușit cu greu să mai trimită cereri de rambursare de doar 150 de milioane de euro în 4 luni. Este o sumă extrem de mică în condițiile în care trebuie să primim 2,8 miliarde de euro până la sfârșitul anului, altfel România pierde banii.

Pentru fondurile alocate infrastructurii de transport pierdem 2 miliarde de euro pentru că în 2 ani Ponta nu a reușit să înceapă niciun proiect nou și nici măcar să le termine la timp pe cele începute de PDL. Între timp, ministrul Șova umple harta de autostrăzi desenate cu carioca, dedicație pentru baronii locali.

Guvernarea Ponta a însemnat insolvența pentru peste 54.320 de firme în ultimii 2 ani. În fiecare zi a guvernării Ponta au intrat în insolvență circa 78 de firme în medie, față de 59 de firme pe zi în plină criză economică, în anul 2011.

Sectorul construcțiilor este în cădere liberă. În anul 2013, prăbușirea lucrărilor de construcții a fost fără precedent: de la o țintă de creștere de 1,5%, construcțiile au scăzut cu 0,6%. Guvernul Ponta nu face nimic. În primele 2 luni din acest an, lucrările de construcții s-au diminuat cu 14,4% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Guvernarea Ponta îndatorează românii. Datoria publică a crescut cu 30% în timpul guvernării Ponta, de la 193 mld. lei la sfârșitul anului 2011, la 251 mld. lei în ianuarie 2014. Banii nu regăsesc nici în salarii sau pensii, nici în investiții. Economia reală este înfometată după bani, dar guvernul se dovedește mult mai flămând.

Guvernul a oferit circ în loc de strategie și soluții economice – privatizările Oltchim și CFR Marfă au eșuat, introducerea managementului privat a murit sub presiunile clientelei de partid. Aceeași mafie de partid se dorește a fi avantajată și prin trecerea nelegală a controlului portului Constanța la primăria inculpatului Mazăre.

Andreea PAUL

1 COMMENT

  1. pai din promisiunile domnului “Poanta” nu sa adeverit aproape nimic nici privatizarile(oltchim,Cfr Marfa) nici 100000 de locuri de munca cum sa promis numa o ploaie de taxe si impozite si o promisiune de aderare la zona euro in 2019 care nu prea este probabil…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină