Saturday, December 3, 2022
Home sus Guvernul sterge datorii de 1,1 miliarde de lei in industria de aparare

Guvernul sterge datorii de 1,1 miliarde de lei in industria de aparare

Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta din 13 mai 2014, Ordonanta de Urgenta privind unele masuri pentru diminuarea arieratelor bugetare ale unor operatori economici din industria de aparare. Prin Ordonanta de Urgenta adoptata de Guvern, sunt anulate obligatiile fiscale in suma de 1,1 milioane lei datorate de unii operatori economici din industria de aparare, informeaza Ministerul Economiei.
Potrivit acestuia, actul normativ vizeaza numai  operatorii economici cu capital  integral de stat din industria de aparare care sunt de interes strategic pentru statul roman si au o pondere semnificativa in productia de armament munitie, blindate, furnizori de baza pentru Fortele Sistemului National de Aparare. Ministerul Economiei sustine ca pe langa stergerea datoriilor sunt necesare alte actiuni de reorganizare si restructurare pentru operatorii economici din industria de aparare, care sa conduca la viabilizarea acestora.
Totodata, in cazul operatorilor economici la care statul este actionar integral sau majoritar, se poate aproba, in conditiile legii si cu respectarea procedurilor privind ajutorul de stat, conversia in actiuni a obligatiilor fiscale administrate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala si obligatiile fiscale catre fondul de risc ca urmare a imprumuturilor externe garantate de stat.
Masurile propuse prin aceasta Ordonanta de Urgenta nu se aplica operatorilor economici cu capital majoritar de stat si nici operatorilor economici din industria de aparare care produc sau comercializeaza produse care nu sunt destinate unor scopuri militare.
“Pentru adoptarea acestei Ordonante de Urgenta s-a avut in vedere faptul ca operatorii economici din industria de aparare care sunt de interes strategic pentru statul roman inregistreaza arierate bugetare si, in prezent, nu exista surse de finantare pentru stingerea acestor obligatii. De asemenea, urgenta unor astfel de masuri este data si de actualul context regional geopolitic, care impune intarirea capacitatii de aparare a Romaniei prin actiuni imediate de redresare economico-financiara a  acestor operatori economici”, a declarat Constantin Nita, Ministrul Economiei.
Totodata, la adoptarea Ordonantei de Urgenta in cauza, s-a tinut cont de dispozitiile art. 346 din Tratatul de Functionare a Uniunii Europene, potrivit carora orice stat membru poate lua masurile pe care la considera necesare pentru protectia intereselor esentiale ale sigurantei sale si care se refera la productia sau comertul cu armament, munitie si material de razboi, precum si de faptul ca masurile propuse nu distorsioneaza concurenta pe piata interna pentru produsele ce nu sunt destinate unor scopuri specific militare.
Masura anularii obligatiilor fiscale datorate de unii operatori economici din industria de aparare vizeaza urmatoarele companii: S.C. Tohan SA, S.C. Carfil SA, S.C. Metrom SA, S.C. Uzina Mecanica Cugir SA, S.C. Fabrica de Arme Cugir SA, S.C. Uzina Mecanica Plopeni SA, S.C. Uzina Mecanica Sadu SA, S.C. Uzina Mecanica Mija SA, S.C. Uzina Automecanica Moreni SA, S.C. Arsenal-Resita SA, S.C. Uzina Mecanica Bucuresti SA, S.C. Electromecanica Ploiesti SA, S.C. Uzina de Produse Speciale Dragomiresti SA, S.C. Pirochim Victoria SA, S.C.  Fabrica de Pulberi  SA Fagaras.      

 

1 COMMENT

  1. guvernu sterge datoriile pt ca au nevoie de arme, iar fabrica in stituatia actuala e in falimet. deci facem arme, ne pregatim de ceva?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină