Saturday, December 3, 2022
Home sus Iohannis: USL nu mai există, nu merge mai departe și nu se...

Iohannis: USL nu mai există, nu merge mai departe și nu se va reface

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, că “USL nu mai există, nu merge mai departe și nu se va reface”, iar liberalii nu vor accepta o invitație de revenire la guvernare, deoarece USL “s-a rupt din cauza unei incompatibilități între PNL și PSD”.

“Dacă se mai poate reface USL, răspunsul este unul extrem de simplu: nu se mai poate. Nu se poate în nicio variantă, pentru că USL s-a rupt din cauza unei incompatibilități între PNL și PSD la care, din păcate, s-a ajuns după foarte scurt timp. Foștii noștri parteneri speculează în continuare că multă lume a votat USL și și-ar fi dorit să meargă un pic mai departe folosind în campanie într-un mod aproape perfid acest slogan «USL trăiește, USL merge mai departe». USL nu mai există, nu merge mai departe și nu se va reface”, a declarat Klaus Iohannis prim-vicepreședintele PNL.

Întrebat cum comentează declarațiile premierului Victor Ponta potrivit cărora după 25 mai va face invitația PNL să revină la guvernare și să refacă USL, Klaus Iohannis a spus că nu se poate face o invitație de revenire la guvernare, deoarece USL este ceva de domeniul trecutului.

“Nu se poate face o invitație de revenire la guvernare. USL este ceva de domeniul trecutului. Toate aceste povești care se vehiculează în campanie pentru a induce pe unii alegători în eroare nu au niciun fel de suport”, a adăugat prim-vicepreședintele PNL.

El a spus că oamenii au votat USL fiindcă și-au dorit o schimbare, pentru că nu au mai dorit să continue “regimul Băsescu”, iar rezultatul a fost extrem de favorabil USL și, ca atare, și așteptările au fost foarte mari.

“Noi, de la PNL, am înțeles aceste lucruri, am înțeles că oamenii așteaptă mai mult decât schimbarea unui șef cu alt șef, oamenii așteaptă schimbarea abordării, să vină cineva care duce România pe drumul creșterii economice, al consolidării statului de drept, al consolidării libertăților individuale, or pentru asta ar fi fost nevoie de un guvern în care toată lumea trage în aceeași direcție. Din păcate, după relativ scurt timp după ce USL a preluat guvernarea țării, s-a văzut că lucrurile în echipă mai șchioapătă și șchiopătatul a devenit din ce în ce mai evident și am ajuns în situația în care partenerii noștri de atunci, PSD, nu numai că au încercat să impună tot ce vor ei și nimic din ce vrem noi, au ajuns în situația în care credeau că pot hotărî pe cine punem noi miniștri pe pozițiile noastre”, a afirmat el.

Potrivit lui Iohannis, acest lucru a arătat că, deși USL a primit un vot extrem de favorabil, nu s-a mai putut merge în această echipă. “Noi nu am mai putut merge mai departe într-o echipă care a început să facă altceva decât li se promisese oamenilor. De aceea, am hotărât să desființăm USL și să meargă fiecare pe calea lui, noi, PNL, pe calea noastră liberală, care credem că va duce la o întărire și o unificare a dreptei, iar PSD să meargă pe drumul PSD-ului”, a explicat Iohannis.

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, a participat, miercuri, la Alba Iulia, la o întâlnire cu liberalii din județ, în cadrul căreia au fost prezentați candidații la europarlamentare din Regiunea Centru: Eduard Hellvig și Florin Roman.

Liderul PSD, Victor Ponta, declara recent că USD va desemna un candidat propriu la alegerile prezidențiale în cazul în care liberalii nu vor accepta să refacă USL și să revină la guvernare, după alegerile europarlamentare din 25 mai, precizând că nu exclude ca, “la nevoie”, să fie el acel candidat.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
cami on