Friday, December 2, 2022
Home sus Tăriceanu a fost dat afară din ședința conducerii PNL

Tăriceanu a fost dat afară din ședința conducerii PNL

Fostul președinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu a ieșit, luni după-amiază, din ședința liderilor PNL, menționând că BPN al PNL a votat o propunere a lui Ludovic Orban, care a susținut că fostul premier liberal nu mai este, acum, membru în PNL.

Delegația Permanentă a PNL a votat luni cu majoritate de voturi pentru scoaterea lui Călin Popescu Tăriceanu din sala de ședințe a reuniunii, propunerea venind din partea lui Ludovic Orban ca urmare a obiecțiilor ridicate de Mircea Ionescu Quintus.

Tăriceanu a venit la reuniunea Delegației Permanente însoțit de Radu Stroe, Daniel Chițoiu și Andrei Gerea. În urma obiecțiilor ridicate de președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, privitoare la participarea lui Tăriceanu la ședință, deputatul PNL Ludovic Orban a solicitat vot pentru scoaterea lui Tăriceanu din sală.

Majoritatea au fost în favoarea propunerii lui Orban, iar fostul președinte al PNL a întrunit doar patru sau cinci voturi “pentru”.

Tăriceanu a spus, când a ieșit, că PNL ar trebui să analizeze rezultatul votului de duminică.

Tăriceanu: Conducerea PNL e demisionară, nu mai are legitimitate, contest deciziile din DP

ostul președinte liberal Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că actuala conducere a PNL este demisionară și nu mai are legitimitate, și a anunțat că, din punctul său de vedere, contestă legitimitatea unor decizii luate în Delegație, privind interzicerea unor alianțe.

Tăriceanu a spus că unul dintre colegii săi, Ludovic Orban, a contestat calitatea sa de membru al PNL, și i-a cerut președintelui Crin Antonescu să spună la vot acest lucru, cu toate că nu Delegația Permanentă a partidului stabilește calitatea de membru a cuiva, ci statutul.

El a mai spus că s-a spus la vot și s-a aprobat propunerea lui Ludovic Orban, astfel că a părăsit ședința.

“Lucrurile acestea mi se par cu totul și cu totul dintr-un film ireal. Pentru că astăzi, PNL, în loc să încerce să facă o analiză lucidă a rezultatelor votului, să decodifice mesajul electoratului, cu o conducere care a fost delegitimată prin rezultatul votului, continuă să ia decizii extrem de importante cu privire la viitorul lui”, a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a criticat decizia PNL de a trece de la grupul PNL din Parlamentul European la cel al Popularilor Europeni, sau “opțiunile privind viitoarele alianțe politice sau interzicerea unor alianțe politice, cu alte partide de pe scena românească”.

“Când conducerea întreagă este practic o conducere demisionară, care nu mai are legitimitate, e nefiresc ca aceste decizii să fie luate în discuție și eventual chiar aprobate”, a declarat Tăriceanu.

Legat de legitimitatea unor astfel de decizii care angajează partidul pe termen mediu și lung, e la spus că o contestă, arătând că actuala conudcere a partidului, în frunte cu Antonescu, așa cum a făcut în ultimii ani, nu face altceva decât să ia decizie greșită după decizie greșită.

“Se înscrie pe aceeași linie, dovedește că nu a învățat nicio lecție din rezultatul alegerilor”, a mai spus Tăriceanu, precizând că “toate consecințele se vor agrava”.

“Am trecut în cariera mea politică și prin alte moment dificile, nu mă sperie acest lcuru, eu continui să-mi susțin ideile și principiile, așa cum am făcut-o de 20 de ani”, a arătat Tăriceanu.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină