Saturday, December 3, 2022
Home sus Circul vechiturilor continuă.Spații verzi ocupate.Poliția Locală întoarce capul

Circul vechiturilor continuă.Spații verzi ocupate.Poliția Locală întoarce capul

Comerțul cu haine vechi pe artera  dintre Piața de alimente și Liceul Teoretic Carei capătă  noi dimensiuni pe  zi  ce trece. După un început timid,cu ceva haine vechi și câteva anvelope, comercianții au luat cu asalt acum  și spațiul verde de pe domeniul public!

Încurajați de lipsa de reacție a autorităților competente din municipiu,persoanele fizice care plătesc pentru închirierea trotuarelor 1,70 lei mp,au etalat pe spațiul verde din fața Liceului Teoretic, covoare  uzate spre vânzare.

Dacă  traseul agenților de ordine din cadrul Politiei Municipale din subordinea MAI este atent monitorizat de autoritățile județene,nu același lucru se întâmplă când vine vorba de respectarea legilor în cadrul Primăriei Carei.

Deși artera de circulație a fost închisă în urma propunerii președintelui   Comisiei de Circulație din cadrul Primăriei Carei,Keizer Ludovic,pentru desfășurarea de activități comerciale ale unor persoane  fizice,tarifele aplicate nu au fost  aprobate  în Consiliul Local.Aprobarea consilierilor a fost pentru activități de comerț cu mărfuri second pentru ziua de duminică.

Nici ocuparea spațiului verde de către comercianții de mărfuri uzate nu a fost supusă vreunei aprobări și totuși nu există nici o reacție din partea  autorităților și a organelor de ordine !

Priveliștea de care au parte elevii   liceului de elită din Carei este în totală contradicție cu  idealurile lor despre civilizație urbană.Să nu fie înțelese aceste idealuri de către cei care nu au reușit să frecventeze un astfel de lăcaș de învățământ  dar care  au ajuns totuși să fie factori de decizie într-un oraș european ?

E greu de înțeles patima cu care se iau  hotărâri ce aduc atingere celor mai elementare norme de bun simț .

Nu la fel de greu de  înțeles e  lipsa de reacție a  Poliției Locale care se face că nu observă că  activitățile comerciale au fost extinse și pe spațiul verde al orașului,chiar dacă lucrătorii de la spații verzi ajung mai rar la această adresă,centrală totuși.

O simplă priponire greșită  a unui cal  in Ianculești a  determinat demararea în trombă a DOUĂ echipaje ale Poliției Locale Carei pentru constatarea faptei nemaipomenite și luarea de măsuri de urgență!

Ocuparea în municipiul Carei a unui spațiu verde, fără autorizație, de către comercianții de vechituri, nu prezintă se pare același  interes și nici o ocazie de a ieși la aer curat și iarbă verde ca  la  Ianculești.

Dacă s-a dorit ca activitatea comercială să vină în sprijinul unor familii nevoiașe,tocmai lipsa intervenției autorității de ordine publică  a dus la scăparea de sub control a  întregii situații.Haosul  a pus stăpânire pe această zonă a orașului .

Priviți sacii de haine aduși de o persoană spre vânzare.Să fie haine din gospodăria lor? Greu de crezut.

Atâtea rochii de seara și de mireasă ce provin dintr-o familie? Ce se dorește de fapt? Revenirea la comerțul anilor din epoca feudală de tip bazar ? Se va împărți orașul în două : o parte europeană și una  “sălbatic americană”  în funcție de persoana care le gestionează?

Unii cetățeni revoltați de situație spun ca mărfurile ar proveni din ajutoarele împărțite prin oraș iar alte doamne au afirmat ca au văzut agățate pe garduri rochiile oferite personelor nevoiașe care le-au abordat la un moment dat.

Gardurile pe care sunt agățate sunt și ele taxate de către administrația pieței?

Pentru magazinele construite  de către Primărie pentru desfășurarea unui comerț civilizat ,deținătorii lor plătesc constant taxe și impozite.Acum, tot primăria le aduce concurența la ușă și aceștia mai trebuie să  facă curat după plecarea falșilor comercianți.

Un întreg cartier de locuințe cum este cel din spatele pieței,este obligat să ocolească până spre strada Tireamului pentru a ieși în oraș în zilele de luni și vineri.Nu mai vorbim de părinții care își aduc copii la cele două școli deservite de artera de circulație închisă.

Din Comisia de Circulație care a decis ca strada Francisc Pall să fie utilizată în scop de  piață de vechituri,fac parte șeful Poliției Locale-Ecsedi Ioan,șeful de la Circulația Rutieră din cadrul Poliției municipiului Carei-Ovidiu Păștean,consilierii Adrian Bucureștean și Tempfli Vasile,șef Birou Urbanism-Egli Sebastian  și Adorian Csaba din partea administrației domeniului public.

Taxe nesupuse aprobării Consiliului Local,ocuparea  spațiilor verzi de pe domeniul public și ale gardurilor unei  proprietăți private  sunt doar câteva din consecințele hotărârii Comisiei de Circulație de a închide strada Francisc Pall pentru desfășurarea de activități comerciale cu mărfuri second.Cine este direct interesat de tot acest circ grotesc ?

Vă reamintesc  că propunerea consilierului Bontea de înființare a unui Târg de vechituri și antichități, în mod decent și cu indicarea unei locații amenajate deja pe strada Oborului, a fost respinsă de către consilierii UDMR la  ședința Consiliului Local.

 Daniela Ciută

1 COMMENT

  1. Atata timp cat este si va fi saracie intre noi sau printre oameni nu cred ca este necesar sa ne comportam sau sa vorbim despre civilizatie sau sa avem pretentia sa nu ocupe spatiile verzi cand este piata.
    Poate ca si pentru ca unii oameni nu au ce manca sau se duc pentru ca sunt nevoiasi nu pentru ca vor ei, ca daca ar fi avut bani iai fi vazut la strnaduri sau baruri…cum de fapt poate pe unii ai vezi si prin baruri dupa poate.
    Dar ideea principala este ca omul se duce de nevoie si nu pentru ca il de pe afara banii din casa, ori chestia sa dea amenzi sau chestii din astea sa fim seriosi multe spatii sunt calcate zilnic de trecatori si nu se mai face nimic in privinta asta …si ne legam acuma de mici chestii cand omul ala nu are ce manca sa venim cu pretentii din astea nu mi se pare ok…
    Copii sa mearga pe jos la scoala..ca nu li s-or rupe picioarele…asa cum multi de multa vreme mergeam pe jos si nu am mai murit nimeni, mersul pe jos face picoare frumoase, si un pic de miscare nu strica.
    Deci traim in Romania si sa mai luam in considerare si acest lucru si ce salarii avem si atunci poate ne vom da seama ca fata de cei din uniunea europeana noi suntem cam departe pina sa venim cu chestii de genul ..amenzi..pentru ca sau calcat spatiile verzi etc…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină