Monday, December 5, 2022
Home sus Ponta, despre o Declarație a Parlamentului privind demisia lui Băsescu

Ponta, despre o Declarație a Parlamentului privind demisia lui Băsescu

Membrii coaliției de guvernare vor discuta, luni, despre posibilitatea inițierii unei acțiuni parlamentare, precum adoptarea unei Declarații a Parlamentului, pentru demisia președintelui Traian Băsescu, ca urmare a cazului în care este implicat fratele său, potrivit liderului PSD, premierul Ponta.

Întrebat, la Antena 3, care trebuie să fie pentru președintele Traian Băsescu consecința situației în care se află fratele său, despre care a afirmat că avea cunoștință, și dacă majoritatea parlamentară, din care face parte și PSD, vrea să adopte o Declarație a Parlamentului pentru demisia președintelui, Ponta a răspuns că nu vrea să discute despre cazul concret, dar a arătat în același timp că, din punct de vedere politic, oriunde în Europa un președinte al cărui membru de familie este implicat într-un astfel de caz are la dispoziție o decizie politică, corectă, și anume demisia.

“În ceea ce privește modul în care majoritatea parlamentară va acționa sau va acționa în continuare, nu vreau să spun eu astă-seară, nu pot să decid singur, însă cu siguranță mâine avem ședința de coaliție de guvernare și vom discuta inclusiv dacă există sau nu posibilitatea unei acțiuni parlamentare. Mâine cu siguranță nu o să ne facem că nu există subiectul”, a spus Ponta.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, sâmbătă, că va face demersuri pentru ca “rapoartele SRI și SPP” privind protecția șefului statului “în cazul vizitelor la clanul Bercea” să ajungă la Comisile Parlamentare pentru un raport din care să rezulte dacă președintele a fost sau nu informat.

Tribunalul București a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Mircea Băsescu, în dosarul în care este acuzat că ar fi primit 250.000 de euro de la Florin Anghel pentru ca, în urma intervenției sale la judecători, Bercea Mondial să scape de închisoare.

Decizia Tribunalului București nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel.

Mircea Băsescu este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpățână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluție favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că și-a înjunghiat un nepot.

Anchetatorii susțin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Scandalul a început miercuri seară, odată cu difuzarea înregistrărilor audio-video legate de cazul Bercea. Înregistrările au provocat un scandal în mediul politic de la București. Premierul a cerut demisia șefului statului, iar Traian Băsescu a negat orice legătură, precizând, cu lacrimi în ochi, că între nevoia de consolidare a justiției și reflexul firesc de a-și apăra fratele alege consolidarea justiției. Purtătorul de cuvânt al șefului statului a declarat joi seară că “demisia lui Traian Băsescu ar fi cea mai mare piedică pusă justiției”.

Președintele Băsescu a susținut, joi la prânz, o declarație de presă la Palatul Cotroceni. El a spus că nu a avut niciodată vreo discuție cu fratele său, Mircea Băsescu, privind sprijinirea lui Sandu Anghel în procesele pe care acesta le are. De asemenea, el a menționat că face apel face apel la orice polițist, procuror sau magistrat din cazul Sandu Anghel ca, dacă a existat vreo intervenție a sa în anchetă sau decizia justiției, să o facă publică.

Traian Băsescu a mai spus că nu se va transforma într-un avocat al fratelui său, Mircea Băsescu, și că, mai mult, consideră că acesta nu trebuia să se implice într-o zonă cu astfel de oameni și într-un asemenea anturaj.

La final, cu lacrimi în ochi, președintele a spus că își încheie declarația de la Palatul Cotroceni “asigurând” că între nevoia de consolidare a justiției și reflexul firesc de a-și apăra fratele alege consolidarea justiției.

Premierul Ponta a declarat joi seară, într-o emisiune televizată, că discursul președintelui Traian Băsescu legat de cazul fratelui său reprezintă o ipocrizie dacă nu va fi însoțit și de demisia din funcția prezidențială, deoarece orice decizie a justiției va fi legată de el atât de către cetățeni, cât și de către oficiali din străinătate.

Purtătorul de cuvânt al președintelui, Bogdan Oprea, susține, într-un comunicat remis MEDIAFAX joi seară, că “demisia șefului statului ar fi cea mai mare piedică pusă justiției”, astfel creându-se culoar spre Cotroceni premierului Ponta, “care i-a apărat public fără nicio ezitare pe colegii de partid chemați în fața justiției.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină