Wednesday, December 7, 2022
Home sus Ianculeșteni, vi se pregătește ceva…La primăria Carei legile sunt în vigoare numai...

Ianculeșteni, vi se pregătește ceva…La primăria Carei legile sunt în vigoare numai pentru săteni

O simplă cerere de solicitare de sprijin pentru Zilele Iancului ediția 2014,a  scos la iveală aspecte nebănuite (de fapt,mai puțin cunoscute) despre  intențiile de viitor ale primăriei  careiene,reprezentată momentan prin  Kovacs Eugen.

Evident că pentru solicitarea depusă de delegatul sătesc Ciprian Chiorean, în scris, la secretariatul primăriei careiene,primarul a reiterat “șlagărul” său preferat și anume “discuții în particular,înainte de ședințe,și nu de față cu toată lumea“,înainte de a fi consultată domnia sa.

“Dacă aveați o intenție de acest fel,trebuie să vă adresați nouă,dar mereu mergeți unde nu trebuie.Nu acum vă treziți că nu știu ce vreți să organizați.Nu e cazul să discutăm așa ceva,vom discuta ședința viitoare”.

Opinia primarului Kovacs a fost susținută necondiționat de un  fiu al satului Ianculești,consilierul social-democrat Oneț,nepotul fostului delegat sătesc Ioan Oneț.

Satul Ianculești,ce aparține de UAT Carei este un sat de moți care organizează ÎN FIECARE AN  sărbătoarea Zilele Iancului,în prima duminică după Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului din 15 august.Faptul este mai mult decât binecunoscut și de către primarul Kovacs deși acesta a mentionat ca  “acum vă treziți că nu știu ce vreți să organizați”.

Delegatul sătesc Ciprian Chiorean a depus în urmă cu 2 săptămâni și un Memoriu către Primăria  și Consiliu Local Carei prin care solicită atribuirea în folosință a întregii suprafețe de pășunat din hotarul satului Ianculești,a luciului de apă și a pădurii satului care este consemnată în documentele de care dispune în urma deplasărilor sale la Arhivele Naționale.

Solicitarea ianculeștenilor  a surprins primăria careiană care se justifică… pe  seama numeroaselor schimbări de regim de-a lungul timpului.

“Istoria colonizarii motilor in Carei, cei din Ianculesti trebe să cunoașteți… au trecut mai multe regimuri si schimbări au avut loc.Trebuie să știți că aparțineți de primăria Carei și  cca 700 ha nu au fost retrocedate către careieni și deci ….Pretenția de a împărți pășunea și lacul la ianculeșteni dacă nu exagerată e înafară de lege  și nu are legătură cu realitatea.Consider că ceea ce  cereți e imposibil.Faceți parte din UAT Carei si vă supuneti legilor din țara asta,noi aplicăm legea nu stabilim…dacă aduceți o hotărâre judecătorească că  e al vostru terenul..mai vorbim.Puteam să trec lacul  ca și teren disponibil la guvern si se retroceda tot….Tot ce e …Guvernul roman, ca să scape de datorie va împărți,veți vedea,nu aveți nicio o treabă cu ce s-a scris  acum 80 de ani in Cartea funciară..aia e  e istorie..Degeaba se scrie în Cartea Funciară  dacă proprietarul e  cine este…”.

Amenințările voalate și misterul indus asupra proprietarului terenurilor din Ianculești  ar putea fi luate ca o alta  incercare  de a incurca itele prin satul Ianculesti  care nu a adus voturi pentru formatiunea UDMR,daca nu am fi la curent cu incercările acestuia de a trece pământurile satului  Ianculesti in..extravilanul municipiului Carei.

Dovezi în acest sens avem de la sătenii care au solicitat la un moment dat extrase de Carte Funciară sau au întăbulat terenurile agricole moștenite de la părinți.Ianculeștenii au primit Titlurile de Proprietate pe terenurile agricole între anii 1990-1992 iar suprafețele respective erau trecute ca fiind situate în hotarul satului Ianculești.

In ultimii ani,pe extrasele de Carte funciară eliberate,aceleași  suprafețe de teren apar ca făcând parte din extravilanul Careiului.

Sătenii se întreabă de ce nu li s-a adus la cunoștință  acest fapt și  în ce bază a fost făcută această schimbare și cum se face că numai o parte dintre terenuri au fost supuse acestui regim de schimbare?

În ce bază a fost întăbulat în primăvara acestui an lacul Ianculești pe UAT Carei?

De ce o parte din pășune,cea care este dată în folosință Asociației Crescătorilor de animale,4 la număr,reprezentată de Todea Margareta  a fost recent întăbulată pe UAT Carei iar restul de 33,4 ha au rămas   în același regim de proprietate  inițial?

Cine învarte afaceri cu terenurile ianculeștenilor la Primăria Carei?

E de notorietate faptul că UAT Carei nu  a respectat  legile în vigoare legate de :

-statutul pășunii satului pe care inițial vroiau să o scoată la licitație ( și numai intervenția promptă și hotărâtă a sătenilor a zădărnicit planurile primăriei careiene,vezi aici),

-obținerea licenței de acvacultură( aici) în condițiile în care primăria a preluat lacul în martie 2012 și a practicat activități de pescuit recreativ de atunci încoace

– obținere de autorizații de construcție pentru parcare și realizare parcare și fundație construcție pe suprafața de pășunat,NERESPECTÂND  Legea 50 /1991 și  OUG34/2013,aici  si aici
După  cum am mai scris și la începutul acestui an,Primăria Carei este mai presus de LEGE când vine vorba de Ianculești,satul de moți ce aparține de UAT Carei,râvnit pentru terenurile sale agricole de cea mai bună calitate și luciul de apă  cu proprietăți aparte .

www.buletindecarei.ro

4 COMMENTS

 1. unde e padurea de la ianculesti???
  cine si-a insusit-o????
  lacul e inconjurat cu sirma ghimpata iar satenii sunt pusi sa plateasca daca vor sa intre la lacul lor…curata dictatura udmr la carei!

 2. domnul primar kovacs s-a aplecat tot timpul la doleantele noastre ,a facut un lac frumos la ianculesti unde normal ca trebuie sa platesti daca vrei sa pescuiesti conditiile sunt bune,pasune e instare buna legal folosita sunt totdeauna catva cetateni nemultuniti dar per ansanmblu totul e pus la punct VA MULTUMIM DOMNULE PRIMAR

 3. primaru kovacs nu a luat niciun vot in ianculesti dupa ce satenii au ales un alt delegat satesc decat onet cel cu care primaru lucra la fabrica de mobila de pe drumu ghenciului si au dus-o cu brio la faliment;
  inainte de nunta lui robika primaru a adunat toti directorii de la agricol si alte alea din satiumare si i-a pus sa semneze ca sunt de acord cu impadurirea unei suprafete degradate din ianculesti si ei chiar au crezut si au semnat doar ca suprafata de teren pe care kovacs a bagat-o sub nasul lor era chiar PASUNEA satului Ianculesti.
  cand au venit buldozerele in 6 decembrie 2012,tot satul a iesit pe pasune si s-au pus pe pamant asa ca jeno a fost obligat sa renunte la cadoul de nunta pt robika;
  la lacul ianculesti a pus administrator pe un abgajat al APASERV pe kiss dejo care lua banii de la APASERV si era toata ziua la alc ca doar sefu de sectie papi ovidiu se facea ca nu vede..doctorii si apropiatii primarului nu platesc taxa de pescuit dar acolo stau toata ziua; a fost de tot rasu cand medicul pall a vrut sa depuna la politie plangere pentru ceva vise de cosmar ale lui si politia a cerut bonu cu care sa dovedeasca ca era prezent ca pescar..saracu a si retras plangerea…margareta todea e fosta amanta a fotbalistului si pt ea scrie ecsedi sesizari la adresa ianculestenilor si cu care vrea sa demonstreze la govor ca nu e liniste in sat …acum a cumnparat recent fotbalistu teren de 7 ha pe ghenciului cu care au pus iar de o afacere paguboasa pt oras…ianculestenii stiu cum umbla kovacs la alegeri la casa lui nelu cu milionu pt fiecare vot…

 4. primaru udmr din carei a luat de la ianculesteni lacul pentru oamenii lui si a dat din pasune la pupila vicelui .mereu ne ameninta ca o sa plingem ca nu l-am votat.cel mai mare antiroman este jeno!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină