Monday, December 5, 2022
Home Stiri Satu Mare Mircea Dușa inspectează la Carei stadiul pregătirilor pentru Ziua Armatei

Mircea Dușa inspectează la Carei stadiul pregătirilor pentru Ziua Armatei

Joi, 9 octombrie, în municipiul Carei a fost prezentă o delegație din partea Ministerului Apărării Naționale, condusă de către ministrul Mircea Dușa în persoană, pentru a pregăti manifestările ample ce vor avea loc în data de 25 octombrie 2014, de Ziua Armatei Române.

La data de 25 octombrie, municipiul Carei aniversează 70 de ani de la eliberarea ultimei braze de pământ românesc de la granița de nord-vest  prin jerfa ostașilor români, dar și 50 de ani de la inaugurarea celui mai important monument de for public, Monumentul Ostașului Român.

Preț de câteva ore, municipiul Carei va deveni capitala României, organizatorii anunțând manifestări de înaltă ținută la care vor lua parte cele mai înalte oficialități statului. Fiind an electoral,se presupune că vor fi prezenti si câțiva dintre candidații  înscrisi în cursa pentru Cotroceni.

Ministrul Dușa a  venit  însoțit de prefectul dr.Eugeniu Avram, de vicepreședintele CJ, Mircea Govor, de generali și cadre militare din MApN. În Carei a fost întâmpinat de primarul Kovacs Eugen și de Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură din cadrul primăriei Carei.

Oaspeții s-au deplasat la Monumentul Ostașului Român pentru a constata la fața locului stadiul lucrărilor de restaurare ce au fost posibile datorită bunăvoinței președintelui Consiliului Județean, Adrian Ștef, ce a preluat  obiectivul de la primăria locală care a refuzat mereu alocarea de fonduri în acest scop.

Radu Ardelean, directorul adj. al Muzeului Județean Satu Mare, în calitate de restaurator si  responsabil al lucrărilor deschise la monumentul careian, a prezentat distinșilor oaspeti etapele parcurse de la preluarea monumentului în custodie și a oferit asigurări că în decurs de cel mult o săptămână lucrările vor lua sfârșit.

Pentru ceremoniile ce vor avea loc pe data de 25 octombrie 2014, Monumentul Ostașului Român de la Carei va fi  primenit și pregătit pentru aniversarea celor 50 de ani de la dezvelirea lui.

După inspectarea monumentului, delegația de oficiali s-a deplasat în parcul castelului și în incinta acestuia tot pentru detalii organizatorice legate de manifestările dedicate   Zilei Armatei Române.

Din cele prezentate pe parcursul vizitei, am aflat că pe B-dul  25 Octombrie din oraș, va avea loc o paradă militară la care va participa și Regimentul 30 Gardă “Mihai Viteazul”, unitate emblematică a Armatei României.

Organizatorii își rezervă dreptul de a oferi și alte surprize plăcute pentru cei care vor opta  să ia parte la importantele manifestări din fața Monumentului Ostașului Român din Carei.

De la castel, s-a făcut o deplasare pe jos până la noul sediu al primăriei Carei care avea ca termen de finalizare sfârșitul  anului 2011, potrivit contractului 1679/09.02.2010 .  Nu mai fac referire la faptul că în acel contract este  stipulat că dacă beneficiarul, Primăria Carei, nu plătește lucrările conform graficului, penalizările să fie de 0,2%/zi, în timp ce penalizările pentru executant în caz de nepredare la termen să fie de doar 0,1%/zi , dar  nu mai mult de 10% din valoarea lucrării. Oricum ele nu au fost respectate pentru că banii careienilor nu sunt prioritatea principală a primariei Carei.

Până la găsirea persoanei care să deschidă intrarea principală din clădirea încă în curs de renovare ce va adăposti noua primărie, oaspeții au avut ocazia să remarce cum arată sediul Judecătoriei Carei.

Odată intrați în viitorul sediu al primăriei,am constatat că încă mai este  serios de lucru până  la recepția finală care se tot anunța cu surle și trâmbițe, evident susținute finaciar de  administrația locală.

Deși termenul de predare a fost depășit de ani de zile,nimeni nu este interesat de încheierea lucrărilor,în conditiile în care pentru sediul actual al primăriei se plătește o chirie lunară de peste 12.000 lei.Puteți urmări aici  evoluția lucrărilor de la renovarea clădirii.

Delegația oficială din MApN,însoțită de oficialii județeni a străbătut apoi  la pas orașul ,îndreptându-se  spre mijloacele de transport cu care au făcut deplasarea,pentru a se reîntoarce în municipiul reședință de județ.

govor-kovacs judecatoria-1-carei noua-primarie-carei

2 COMMENTS

  1. vezi sa nu te uzi toata…..ca nu mai poti da laba cu pontacul plagiator care adus-a ungurimea la governare si apoi pontacul sa fie mandru de ce a facut impotriva romanilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină