Friday, December 2, 2022
Home Local Leonard Doroftei a participat la inaugurarea Sălii de box de la CS...

Leonard Doroftei a participat la inaugurarea Sălii de box de la CS „Voința”

Cel supranumit „Moșu’“ retrasează granițele unei cariere începută lângă liniile de tren din Ploiești și continuată ridicat pe brațe, sub aplauzele unei întregi țări. Naivi din fire și cu imaginea din ring a unui Doroftei plin de sânge, ne-am fi așteptat ca la întâlnirea cu fostul boxeur să dăm peste un gigant cu brațul tare ca fierul, iute ca oțelul, eventual ușor încruntat. În schimb, Leonard Doroftei e mic de înălțime. Când dai noroc cu el ai o ușoară senzație de irealitate, când îți dai seama că palma ta o depășește ușor pe cea a unui fost campion la box. (sapou)
Președintele Federației Române de Box, Leonard Doroftei, a participat sâmbătă, 18 octombrie, la inaugurarea noii Săli de box de la Clubul Sportiv (CS) „Voința”, construcție aflată în spatele fostului Cinematograf „Popular”, de pe strada Ștefan cel Mare. „Moșul” a fost însoțit de Marcel Boboc, membru în Biroul Federal.
Doroftei este primul președinte al Federației de Box care în ultimii 25 de ani vine la Satu Mare. Acesta a fost invitat de secretarul Asociației Județene de Box, Florin Mulcuțan. Dintre oficialitățile locale la eveniment au participat primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, respectiv viceprimarul Radu Roca.
În luarea de cuvânt, președintele CS „Voința”, Ioan Ghere, a declarat că de acum încolo, cei care practică acest sport, boxul, vor avea o sală modernă. Pe lângă box, în cadrul CS „Voința” se vor mai putea practica și alte sporturi, precum: șah, tenis de masă și culturism.
Primarul a subliniat faptul că, la Satu Mare se dorește construirea unei Săli Polivalente, o doleanță mai veche a locuitorilor acestui oraș. A urmat apoi tăierea panglicii inaugurale și rostirea unei scurte rugăciuni, respectiv sfințirea noii săli.
În conferința de presă susținută în holulul Hotelului „Aurora”, Doroftei a declarat că îi face plăcere să vină la Satu Mare „deoarece aveți un oraș minunat, cu oameni minunați care se luptă, începând de la primar și până la toți cei care sunt angrenați în acest proiect”. Totodată, multiplul campion la box i-a îndemnat pe tineri să facă sport, dându-se drept exemplu pe sine: „Am câștigat tot ce se poate câștiga în box.
Eu am pornit de jos, de la zonă. Dacă eu am putut, și alții pot. Dar pentru asta trebuie să muncești mult și nu în ultimul rând, să respecți oamenii”.
Leonard Doroftei a dezvăluit că l-a avut ca model pe marele campion, Francisc Vastag. „Voi reveni la Satu Mare să văd cum evoluează lucrurile. Doresc să organizăm în viitor, un campionat de rang înalt, aici la dumneavoastră. Vreau ca boxul românesc să revină acolo unde îi este locul”, a declarat Doroftei.
Leonard Doroftei
– Pugilist la 14 ani
Numele: Leonard Dorin Doroftei
– Data și locul nașterii: 10 aprilie 1970, Ploiești
– Starea civilă: Căsătorit și are trei copii
– Cariera: – A început să boxeze la vârsta de 14 ani, la clubul Prahova Ploiești. A fost dublu campion național la juniori între anii 1986 și 1988. În 1992, 1993, 1994, 1996 și 1997 a obținut titlul național și la seniori.
– Palmaresul său mai cuprinde titlul de campion mondial, câștigat în 1995, și titlul de campion european, în 1996 și 1997.
– Din 1997, după 239 de victorii și 15 înfrângeri, Dorof­tei trece la profesioniști și semnează cu clubul canadian Interbox.
La 5 ianuarie 2002, devine campion mondial, învingându-l pe argentinianul Raul Balbi. – Se retrage din box în 2003, după anularea meciului cu Miguel Callist, din cauza probei cântarului.
– Locuiește în: Ploiești
DSC_0653 DSC_0725 DSC_0735DSC_0687 DSC_0722 DSC_0768

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină