Saturday, December 3, 2022
Home Stiri Satu Mare Băsescu și Ponta, așteptați la Carei de Ziua Armatei

Băsescu și Ponta, așteptați la Carei de Ziua Armatei

Președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta sunt așteptați sâmbătă la Carei, unde vor fi organizate ample manifestări cu ocazia Zilei Armatei Române.

Dacă participarea președintelui Băsescu nu a fost confirmată încă oficial, fiind efectuate doar pregătiri pentru sosirea sa, participarea premierului a fost confirmată de către președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, într-o conferință de presă susținută astăzi.

Alături de Ponta, vor fi prezenți la Satu Mare și alți membri ai cabinetului, vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Apărării, Mircea Dușa, ministrul de Externe Titus Corlățean.

“Vor fi oaspeții noștri dragi în județul Satu Mare, de Ziua Armatei, care este o sărbătoare de suflet a poporului nostru. Mă bucur că o să putem sărbători așa cum se cuvine în prezența oaspeților noștri dragi, atât la Carei cât și la Satu Mare. Eu vreau să transmit La mulți ani Armatei Române, să mulțumesc pentru tot ce face pentru țara noastră“, a spus Govor.

Manifestările de la Carei încep la ora 11, după care oficialitățile vor participa la inaugurarea noii primării. Manifestările cu ocazia Armatei Române vor începe de la ora 14:00 în Satu Mare.

1 COMMENT

 1. Frumos.
  Asa trebuie. Nu avem dreptul sa uitam ! Eroii neamului si veteranii de razboi trebuie apreciatii conform jertei si sacrificiilor facute pentru natia romana.
  Dar IP ? 74 de ani de la masacrul de la Ip !
  ”În noaptea de 13 spre 14 septembrie 1940, localitatea Ip era scăldată în sânge. În sângele a 157 de copii, femei şi bărbaţi români, dar şi al unui prunc ce se pregătea să se nască. În comemorarea acelor cumplite ceasuri, acolo are loc, în fiecare an, o ceremonie în care povestea masacrului este rememorată pentru a nu putea fi niciodată uitată.
  Dar Trasnea ?”
  ”În lucrarea “Les assassinats”, publicistul american Milton G. Lehrer relata : “Comuna Trăznea a fost ocupată de trupele ungurești la 9 septembrie 1940. Ca și când armata de ocupație ar fi executat un ordin primit, îndată ce satul a fost invadat de soldați, un veritabil potop de foc și sânge s-a abătut asupra lui. Toate armele moderne au fost utilizate pentru a satisface instictele brutale: puști, mitraliere, tunuri, grenade. După ce au fost trase primele salve, soldații au pătruns în case și au asasinat pe oricine găseau în calea lor, incendiind locuințele. Cazul preotului român Traian Costea, care, dupa ce a primit un glonte în cap, a fost tras pe galeria de lemn a presbiteriului – căruia i s-a dat foc și a ars în întregime odată cu cadavrul preotului – este tipic. După încetarea focului de arme, ungurii au pus mâna pe copiii de români și îi aruncau de vii în foc, făcându-i să moară în chinuri groaznice. Jale mare răsuna în tot locul de plânsetele lor”.[”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
marie on