Saturday, December 3, 2022
Home Stiri Satu Mare Sedință cu scântei la Cosiliu Județean

Sedință cu scântei la Cosiliu Județean

Vineri, 7 noiembrie, în cadrul ședinței de Consiliu Județean, au avut loc multe schimbri de replici între putere și opoziție. Consilierii ACL au acuzat conducerea Consiliului de lipsă de transparență, în vreme ce președintele Adrian Ștef a spus că la mijloc este vorba doar despre șicane politice între USL și ACL, pe fondul campaniei electorale.

Tensiunile s-au simțit încă înainte de începerea ședinței, Mircea Govor și Adrian Cozma schimbând câteva replici.

Cel mai important proiect de pe ordinea de zi a fost cel cu privire la rectificarea bugetului județului Satu Mare. Comisia de Buget a acordat aviz favorabil proiectului, dar președintele acesteia, consilierul ACL Ionuț Rus, a ținut să precizeze că votează împotrivă deoarece nu a primit de la reprezentanții Direcției Economice detalii cu privire la modul în care au fost alocate anumite sume de către președintele Adrian Ștef. Chiar dacă majoritatea consilierilor a votat pentru împuternicirea președintelui cu privire la alocarea unor sume din fondul de rezervă, consilierii ACL consideră că această împuternicire este ilegală. Adrian Ștef le-a spus că le răspunde solicitărilor la ședința următoare.

În cele din urmă, bugetul a fost votat de către majoritatea consilierilor, împotrivă votând consilierii PDL și cei doi de la PNL, Ionuț Rus și Virgil Enătescu.

După ședință, președintele Adrian Ștef a afirmat că prin rectificarea bugetară aprobată s-au mai așezat unele sume între instituțiile subordonate, dar s-a și aluat în calcul suma de 12.935.000 de lei alocată pentru drumurile din județ de către Guvernul Ponta.

„Legat de scandal, ne cam reașezăm în Consiliul Județean. USL trăiește, eu am spus acest lucru cu toate că am fost sancționat din celălalt partid, dar am avut până la urmă  dreptate, că USL există, USL va fi refăcut, USL trăiește prin oameni. Dincolo vedem că este PDL- ul s-a regrupat”, a spus Ștef.

Imediat după ședință au făcut declarații de presă și consilierii ACL, ei susținând că ședința a fost convocată ilegal, prin modul în care a fost convocată ședința, dar și oportunitatea.

„Noi nu am văzut niciun temei pentru care trebuia să fie această ședință extraordinară, probabil de a puncta electoral pentru reprezentanții Consiliului. Pe lângă asta, nu s-a ținut cont de Legea Administrației Publice, materialele trebuiau trimise cu trei zile înainte. Materialul cel mai important, rectificarea bugetului, ne-a parvenit ieri. Anumite puncte nu s-au regăsit pe mail, acesta a fost motivul pentru care am votat împotrivă. Nu s-a respectat cadrul legal și termenele”, a declarat Adrian Cozma.

Consilierul Ionuț Rus a explicat că a solicitat Direcției Economice cinci dispoziții ale președintelui și nu le-a primit, considerând că i s-ar fi ascuns anumite lucruri.

Consilierul Radu Giurcă a precizat că la ședința anterioară a vrut să se opună mandatării președintelui Adrian Ștef cu privire la distribuirea sumelor, însă până la urmă a mers pe încredere, după ce Adrian Ștef i-a promis transparență. „S-a dovedit la foarte puțin timp că dânsul nu s-a ținut de cuvânt, atunci ne putem gândi că repartizarea acestor sume s-a făcut pe nu știu ce criterii”, a spus Giurcă.

1 COMMENT

  1. maai, Radu Giurcă ?
    Tu cum ai procedat cand aveai puterea ?
    Un ticalos ! Asta ai fost .Nu face pe integru acum ca nu tine.Esti un mafiot care impreuna cu clica ta ai calcat in picioare legea funciara.Gandeste-te ce ai facut in com Acas sat Unimat.Daca vrei mai multe detalii ….ti le servesc cu placere.
    Cu transparenta,sa vada toata lumea ce ai facut.
    Hai sictir….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină