Wednesday, February 8, 2023
Home Stiri Satu Mare Muzeul Județean, Centrul Centrul de Creație și Centrul Școlar pentru Educație...

Muzeul Județean, Centrul Centrul de Creație și Centrul Școlar pentru Educație Inclusivă și-au prezentat activitatea

bilant  (1)
Marți, 27 ianuarie, la Consiliul Județean ( C.J),  în prezența președintelui C.J Adrian Ștef și a vicepreședintelui Mircea Govor, a avut loc bilanțul a 3 instituții subordonate, Muzeul Județean, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Centrul Școlar pentru Educație Inclusivă.
Muzeul Județean
Prima prezentare a fost susținută de directorul Muzeului Județean, Liviu Marta care a prezentat activitatea și obiectivele instituției.
Cea mai vizitată expoziție a fost Expo Africa care s-a ținut la Castelul din Carei și la care au participat nu mai puțin de 46.000 de vizitatori, urmată de expoziția Aurul Dacic la care au participat peste 9000 de vizitatori.
Deasemenea președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef a declarat că ar trebui realizată o expoziție permanentă la Muzeul de Artă ” avem acolo  două lucrări de Grigorescu care ar trebui expuse la fel și cele ale pictorului Aurel Popp” a declarat Ștef
Castelul din Medieșu Aurit ar putea fi restaurat în totalitate.
Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale
Prezentarea Centrului de Creație a fost ținută de către directorul instituției, Robert Laszlo.
În raport cu anii anteriori, instutuția a obținut venituri proprii semnificative, din 2012 unde nu se înregistra nici un leu, la 2014 unde au urcat pană la suma de 18.000 de lei.
Centrul de Creație este instituția prin care se organizează cele mai mari festivaluri din județ cum ar fi: Sâmbra Oilor, Oțeloaia, Danțu la Șură, Danțu Mânânăilor etc etc.
În anul 2014 s-au inițiat și organizat și alte festivaluri folclorice cum ar fi Festivalul “Rozmarin la colțu mesii”, dar și o întâlnire inedită a pasionaților de autoturisme Dacia care s-a finalizat cu inaugurarea unui club românesc Drum Bun din Cracovia.
Tânărul director Robert Laszlo a reînființat cenaclul Alfazet care cuprinde tineri creatori, interpreți și iubitori ai istoriei și civilizației. Centrul Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare are o bună colaborare cu instuțiile de cultură din Zakarpatia (Ucraina) soldată cu diverse manifestări culturale, donații de cărți românești pentru universitatea din Ujgorod, inițiind și semnarea unor parteneriate dintre școlile sătmărene și cele din Ucraina.
La acțiunile Centrului au particiapat în anul ce a trecut peste 130.000 de persoane.
Centrul Școlar pentru Educație Inclusivă
Prezentarea activității Centrului a fost făcută de directorul instituției, Ramona Costin.
“Obiectivele instituției nostre sunt acelea de a acorda sprijin tuturor cealor care au nevoie de o educație aparte. În prezent, în cadrul școlii lucrează 16 profesori care se ocupă de 266 de copii cu probleme.” a declarat, Ramona Costin
Deasemenea, Adrian Ștef a anunțat că se va aproba modernizarea noului sediu al instituției și anume fosta școală numărul 13. Valoarea proiectului este de 4 milioane de lei.
“Aceste prezentări sunt importante, vrem ca sătmărenii să vadă tot ceea ce se întâmplă cu banul public, transparența este totală și dorim ca oricine are întrebări să ni le adreseze”a decalrat Mircea Govor.
bilant  (2) bilant  (3)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
cami on