Monday, January 30, 2023
Home interviu Jurnal Interviu cu Denise Ardelean: ''De obicei femeia are rolul de a echilibra...

Interviu cu Denise Ardelean: ''De obicei femeia are rolul de a echilibra balanța și de a liniști apele''

page1  Pentru început poți să-mi spui câteva lucruri despre ține?

1. Mă numesc Ardelean Denise, sunt din Satu Mare, dar studentă la Cluj la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, anul 1. Sunt o persoană sociabilă, glumeață, hotărâtă și încăpățânată.
 
image112  Cum trebuie să arate pentru tine băiatul ideal?
2. Nu am un prototip pentru bărbatul ideal și nu cred că există așa ceva. Fiecare dintre noi avem defecte, ceea ce ne face să nu fim perfecți.
Cred că există bărbatul potrivit, care dă sens vieții unei femei, așa cum există și femeia potrivită. Într-un final, oricare din noi își va găsi persoana care să ne completeze.
3  Cum comentezi expresia ,,să fi om e lucru mare, să fi domn e o întâmplare?
3. Să fi om nu ține seama de bani ci de caracterul omului, de ai vedea pe cei din jurul tău tot ca pe niște oameni egali ție.
După părerea mea să fi om se referă la calitățile morale ale fiecărei ființe umane. Într-o lume a plăcerii și a bogăției, peste tot vei putea da de așa numiții “mari domni”, însă aceștia de cele mai multe ori nu au nimic în comun cu calitățile morale.
4  De ce crezi că tot mai mulți tineri cad în patimă drogurilor
4. Sunt de părere că tot mai mulți tineri cad în patima drogurilor deoarece fac parte din anturaje nu tocmai potrivite, iar din moment ce ești înconjurat de oameni care consumă asemenea substanțe, indirect te influențează.
Această putere de influență a anturajului depinde și de caracterul pe care îl ai, pentru că dacă nu te lași influențat nu se întâmplă așa ceva. Totul pornește de la educația pe care ai primit-o acasă.
image65  Crezi în dragoste la prima vedere? De ce ?
5. Nu pot să spun acest lucru, deobicei când întâlnesc pe cineva se întâmplă să fie o scânteie. Nu cred în dragoste la prima vedere, cred în aceea scânteie. Dragostea la prima vedere este ca Moș Crăciun : toată lumea vorbește despre ea, dar nimeni nu a văzut-o. Sunt de acord că sună foarte bine când spui “a fost dragoste la prima vedere”, dar asta se întâmplă doar în cărți și în filme.
6  Ce hobby-uri ai?
6. Nu am multe hobby-uri, dar îmi place să petrec timp de calitate cu familia mea, mai ales acum fiind studentă nu stau atât de mult acasă. Îmi face o deosebită plăcere să călătoresc, să descopăr lucruri noi. Alte hobby-uri ar fi înotul, dansul, plimbările cu rolele alături de prieteni, voluntariatul și să merg la film. Un hobby pe care l-am dezvoltat mai mult de când am venit la Cluj este gătitul.
7  Ce apreciezi cel mai mult la un om și ce nu?
7. Apreciez la un om sinceritatea și onestitatea. Apreciez capacitatea de a-mi spune ce gândește și de a nu se ascunde după afirmații și alte obiecte false. Bineînțeles toți vrem sinceritate, dar culmea ironiei, dacă ești sincer cu cineva riști să nu îți mai vorbească.
Eu, apreciez speranța pe care o are un om. Forță lui de a știi să treacă peste încercări, de a fii mulțumitor, de a zâmbi! Apreciez ca omul să fie om, și aici mă refer la calitățiile lui cum ar fi de exemplu încrederea, sinceritatea… dar și micile minciuni. Îmi place felul oamenilor de a se purta în diferite ocazii și puși în față unor situații, câteodată când stai să îi contempli puțin realizezi ce mici suntem.
image18  Ce înseamnă Satu Mare pentru tine?
8. Orașul Satu Mare înseamnă acasă pentru mine. Aici sunt persoanele cele mai dragi mie și mereu fac tot posibilul să stau cât mai mult acasă. În Satu Mare m-am născut, am crescut, m-am maturizat, tot ceea ce este mai frumos mă leagă de Satu Mare.
9 Cât crezi că pot conta banii în ziua de azi?
9. La modul general banii au ajuns să conteze foarte mult, din păcate. Sunt pe primul loc chiar și conduc societatea umană. Nu ar trebui să fie așa importanți în mod normal, dar așa sunt oamenii, pun accent pe viață materială foarte mult.
Majoritatea nu reușesc să vadă că sunt lucruri mult mai importante decât banii. Eu cred că am avea o lume mult mai bună, dacă banii nu ar fi atât de importanți, sau chiar să nu mai existe, deși ne e greu să ne imaginăm așa ceva acum. E un fel de provocare să ne imaginăm cum ar fi o astfel de lume.
10 Crezi că o lume condusă de femei ar fi mai bună?
10. Femeile sunt egale cu băieții. Practic, lumea condusă de bărbați e doar aparență, ea a fost mereu condusă de femei.
Deobicei femeia are rolul de a echilibra balanță și de a liniști apele, în general femeile fiind niște ființe mai drăgălașe decât bărbații, la fel viața politică sau social-economică a unei țări ar putea fi mai echilibrată de prezența femeilor. Eu cred că fiecare dintre noi ne-am născut cu un talent, descoperindu-l ar trebui să-l fructificăm.

11 Mulțumesc pentru timpul acordat, în final vrei să le transmiți un mesaj cititorilor noștri:

11. Mesajul meu pentru cititorii dumneavoastră : să ne trăim viața frumos, să ne bucurăm de fiecare răsărit de soare și de persoanele pe care le avem alături de noi, să învățăm să prețuim ceea ce avem.

Valoarea lucrurilor nu este dată de timpul cât durează, ci de intensitatea cu care se întâmplă. De aceea există momente de neuitat și lucruri inexplicabile.

A consemnat Adrian Bilanici

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
denisa<