Friday, January 27, 2023
Home Stiri Satu Mare Legea 215/2001 este aleatorie în municipiul Carei

Legea 215/2001 este aleatorie în municipiul Carei

n timp ce primarii  localităților din apropierea Careiului sunt preocupați să respecte  cadrul legal referitor la construcțiile amplasate pe teritoriul orașului ce-l gospodăresc , primarul municipiului Carei este depășit de situație și  afirmă…” și eu m-am mirat că au apărut”…  când a fost întrebat de soarta chioșcurilor de lemn apărute …de 3 luni  prin tot orașul.

Vineri,la ședința Consiliului Local Carei , consilierul Ciută a solicitat informații legate de aparitia în urmă cu 3 luni pe raza orașului, a mai multor construcții  de lemn   care nu se integrează în estetica  localității.

Am să vă rog să  ne spuneți domnule primar cum au apărut aceste chioșcuri în oraș și  dacă există aprobare  pentru amplasarea lor” a fost interpelarea consilierului Ciută.

Luat prin surprindere, primarul Kovacs a afirmat că nu există nici un contract  și nici autorizație pentru amplasarea acestora pe raza orașului.

“ I-am somat să le ridice,…ne-am trezit cu ele în oraș…tot au fost pe la mine…parcă din Baia Mare sunt ( SC Presa ABC SRL Baia Mare- n.r.)  ….nu au autorizație,și eu m-am mirat că au apărut….  “

Situația a fost semnalată  și de www.buletindecarei.ro la data de 26 noiembrie 2014 dar nimeni din primărie nu a luat vreo măsura pentru a le îndepărta , mai ales că  primarul recunoaște că nu au autorizație.

Intr-o situație similară, primăria Oradea a trecut la ridicarea  unor chioșcuri amplasate pe marginea drumului spre vama Borș unde erau  postate  fără autorizatie.  La fel și primăria Satu Mare, a trimis deja somații pentru cei care au construit ilegal garaje și va trece la demolări dacă proprietarii nu vor să intre în legalitate.

La Carei, primarul a fost luat prin surprindere și de pana prelungită de curent deși se știa că vechimea cablurilor de alimentare cu energie electrică depășește 45 de ani.  Probabil va fi la fel de surprins și  când vor apare primele  focare de infecții la blocul din spațiul locativ  al primăriei  Carei, bloc ce se află in spatele Teatrului municipal și al Casei de Cultură  și unde șobolani și oameni împart grupurile sanitare și sursa de apă..cică potabilă, fapt de asemenea semnalat de acum  3 ani.

Până atunci, domnul primar este mai preocupat  de găsirea unor motive cât mai  credibile  prin care să poată interzice amplasarea bustului regelui Ferdinand în municipiul  Carei, pe alt amplasament decât cel din vecinătatea Monumentului Ostașului Român.

Legea 215 din 2001, specifică la Capitolul  ce stabilește Atribuțiile Consiliului Local,la art.38,litera f, faptul că  una din atribuțiile CL este de a administra domeniul public și domeniul privat al comunei sau orașului. Ce te faci însă atunci când  Consiliului Local i se tăinuiesc fapte ce ar trebui mai întâi aprobate?

Din moment ce domnul primar mai uită să poarte eșarfa de primar la Ziua Natională a României  sau la inaugurarea oficială , cu tăiere de panglică, la obiective din patrimoniul orașului, va pune probabil și această  omisiune în nerespectarea legii tot pe seamă uitării.

Să fie oare uitarea un motiv suficient de puternic pentru autorități pentru a permite nerespectarea Legilor Statului Român în municipiul  Carei sau o fi fost modificat codul penal?

 AnaMaria Roman

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină