Tuesday, February 7, 2023
Home Stiri Satu Mare DSP la ora bilanțului: între cifre seci și realitățile din municipiul Carei

DSP la ora bilanțului: între cifre seci și realitățile din municipiul Carei

bloc-conditii-mizere-baia-tevile1
Direcția de Sănătate Publică a prezentat în cursul săptămânii  recent încheiate un bilant al activităților sale din anul  2014.
Am aflat despre realizarea imunizărilor conform Calendarului Național de Vaccinare,care au presupus vaccinarea unui  număr de 2.500 de persoane cu vaccin antigripal în ultima perioadă a campaniei de vaccinare antigripală din luna decembrie si a unui  număr de 3.971 de persoane cu vaccin VTA – pentru profilaxia plăgilor tetanigene.
În ceea ce privește protejarea sănătății și prevenirea îmbolnăvirilor asociate factorilor de risc din mediul de viață, DSP a realizat în cursul anului 2014 un număr de 167 activități de evaluare igienico-sanitară la producătorii și furnizorii de apă potabilă și s-au prelevat un număr de 1.489 probe de apă potabilă din care fizico-chimic: 886 și bacteriologic 603.
În cadrul supravegherii sanitare a calității apei de băut au fost incluse și sursele locale (fântâni din mediu rural), în scopul prevenirii apariției de îmbolnăviri prin methemoglobinemie la copiii de vârstă 0-1 an sau a altor îmbolnăviri, intoxicații acute de natură digestivă.
In municipiul Carei însă continuă să curgă la unele robinete apă cafenie pe care consumatorii o achită ca și apă potabilă. Situația persistă de ani de zile.
În cadrul Programului Național VI de Sănătate a Femeii și Copilului, DSP afirmă că  s-au  distribuit un număr de 4.809 contraceptive (1.603 beneficiari) orale și un nr. de 11.698 buc.  prezervative (1.451 beneficiari).
Profilaxia distrofiei la copiii cu vârsta 0-12 luni, care nu beneficiază de lapte matern, s-a realizat prin distribuirea de 3.831 Kg lapte praf la un număr de 1.194 copii.  Profilaxia anemiei feriprive la sugar s-a realizat prin distribuire de preparate de fier pentru un număr de 746 de copii.
Profilaxia rahitismului carențial la copii s-a realizat prin distribuire de vitamina D3 la un număr de 198 de copii cu vârsta cuprinsă între 0-18 luni.
La ședința de bilanț a DSP au fost făcute cunoscute activități din aria celor de control  pentru  verificarea normelor de igienă în colectivitățile de copii și tineri , menționându-se chiar  numărul  de 238 de acțiuni de control privind mediul de viață al populației și  566 de acțiuni de control a condițiilor igienico-sanitare privind furnizarea de servicii în domeniul apei potabile.
Cifre seci care nu reflectă însă  care a fost rezolvarea situațiilor negative întâlnite . Una dintre acestea persistă în municipiul  Carei  de ani de zile, într-una din locațiile primăriei Carei pentru care aceasta percepe chirie de la locatari, fără însă a le asigura condiții minime  de igienă și mai ales apă potabilă, nu cu miros de urină.  Blocul cu pricina se află în plin centrul municipiului și se vede de la geamul sălii de ședințe a noii clădiri primăriei Carei.  Grupuri sanitare sunt inutilizabile în condiții de siguranță  din cauza șobolanilor. Datorită condițiilor  de igienă precară sunt  greu de vizitat de către adulți darmite de copii care locuiesc în acele spații!
Imaginile sunt deosebit de relevante și  pentru a vă convinge de veridicitatea lor vă invităm să faceți o deplasare la clădirea din spatele Casei de  Cultură recent inaugurate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină