Tuesday, February 7, 2023
Home Stiri Satu Mare Biserica îndeamnă la atenție de “Valentine’s Day”

Biserica îndeamnă la atenție de “Valentine’s Day”

Special-Latest-Happy-Valentines-Day-2015-Wishes-Collection-Red-HD-Wallpapers
Întrucât se apropie sărbătoarea comercială numită “Valentine’s Day”, Vă îndemnăm să avem o atitudine solidară pentru a descuraja imoralitatea promovată cu acest prilej în mass-media și în societate. Demersul nostru este susținut de către principalele biserici creștine din Maramureș.
Dorința noastră este de a educa societatea creștină și de a atenționa asupra pericolelor pentru viața morală tinerilor:
– Așa cum arată ea astăzi, Valentine’s Day nu este Ziua Îndrăgostiților, ci a desfrâului și a jocului „de-a căsătoria“. Biserica Catolică se dezice de ea. În anul 1998, episcopii catolici din România au dat o declarație prin care și-au exprimat dezacordul. „Din punct de vedere creștin, se spune în declarație, este o profanare a memoriei unui martir și a virtuții castității faptul de a pune dezmățul sexual public sub patronajul unui preot sfânt… Orice creștin conștient și responsabil în fața Lui Dumnezeu știe și nu poate tolera ca o Sfânta Taină – ca aceea a Căsătoriei – să fie celebrată batjocoritor în tramvai, în autobuz sau într-o speluncă, sub oficierea ei de către un impostor, în sfidarea ostentativă a unui sacrament instituit de Iisus Hristos, a Preoției și a ofițerului stării civile. Un creștin onest este convins că orice act sexual în afară căsătoriei este imoral, oricât de răspândit ar fi acest păcat“.
-Sfântul Valentin a devenit o sărbătoare artificială, și i se dă importanță datorită celor care proclamă iubirea cu orice preț, chiar și atunci când ea nu există. Atunci când iubești, nu e nevoie de o zi anume din calendar pentru a o arătă. Cel mai frumos cadou pe care și-l fac doi oameni care se iubesc sunt copiii pe care-i au împreună, indiferent de religia lor, de continentul sau țara în care locuiesc.
-În forma actuală nu poate fi numită sărbătoare creștinească, deoarece majoritatea celor care o practică încalcă porunca a 7-a din Decalog : Să nu fii desfrânat; mai mult: Însuși Mântuitorul ne învață:„ Că oricine se uită la femeie, poftind-o, a și săvârșit adulter cu ea în inima lui”.(Matei 5.28).
Dragostea în ziua de astăzi nu mai este percepută că fiind un sentiment romantic, gingaș, afectuos, jertfelnic, ci mai ales se rezumă la priviri, vorbe, gesturi seducătoare spre păcat. Cu desăvârșire tuturor acestora li se face o reclamă deosebită în mass media românească. Se pare că este o diversiune pusă la cale pentru a strică moralitatea și tradițiile creștine.
Este frumos să fii îndrăgostit. Lumea devine mai bună iar iubirea îți da aripi să te înalți tot mai sus. Dar, de aici și până la obiceiurile ce însoțesc Ziua Îndrăgostiților este distanță mare.
– Îi îndemnăm pe toți creștinii să se delimiteze de mijloacele prin care se promovează “Valentine’s Day” în luna februarie : – localuri și petreceri, emisiuni TV , reviste sau ziare, standurile comerciale specifice, discuții sau dezbateri și mai ales să respingem orice mod de “sărbătorire“ în viață personală, la servici sau în familie. Considerăm că această “sărbătoare“ este o formă de denigrare a valorilor morale românești – creștinești și un atac la adresa familiei, cu impact devastator în educația tinerilor.
– Îi îndemnăm pe preoți, pe profesori, pe diriginți și pe directorii responsabili cu munca educativă în școli să promoveze virtutea, curăția fizică și morală și demnitatea tinerilor.
– Sâmbătă, 14 februarie toate bisericile vor fi deschise. Se vor face slujbe și rugăciuni speciale dimineața și seara – pentru dragoste curată, pentru ocrotirea și binecuvântarea tinerilor de ispite și necazuri, pentru tinerele familii în lumina devenirii lor ca familii cu adevărat creștine.
Biserica Ortodoxă din Maramureș și Sătmar propune ziua de 14 februarie și duminicile din preajma acestei date – ca zile de combatere a desfrâului și susținere a ”familiei” – instituție esențială a societății.
În demersul nostru, contăm pe sprijinul opiniei publice, a presei locale, a școlilor și mai ales pe atitudinea familiilor creștine.
În acord cu Bisericile: Romano – Catolică, Greco – Catolică și Reformată
din Maramureș și Sătmar,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
orsi on