Wednesday, February 8, 2023
Home Nationale Eduard Hellvig, nominalizat la șefia SRI. Iohannis: Am căutat pe cineva pregătit

Eduard Hellvig, nominalizat la șefia SRI. Iohannis: Am căutat pe cineva pregătit

Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru funcția de director al Serviciului Român de Informații. Hellvig s-a declarat onorat de nominalizarea la SRI, apreciind că în perioada următoare sunt esențiale două coordonate de acțiune: combaterea corupției și dezvoltarea capacităților de apărare a siguranței naționale.

Europarlamentarul Eduard Hellvig, vicepreședinte PNL, nominalizat deKlaus Iohannis pentru șefia SRI, a fost deputat și ministru în Guvernul Ponta, de unde s-a retras după ce a fost acuzat de incompatibilitate. Este considerat un apropiat al președintelui încă dinaintea campaniei electorale din 2014.

Eduard Hellvig are 40 de ani și a fost ministru al Dezvoltării în primul guvern condus de Victor Ponta, până la alegerile parlamentare din 2012, când s-a retras din Cabinet în urma acuzațiilor de incompatibilitate formulate de Agenția Națională de Integritate (ANI).

Eduard Hellvig a afirmat, joi, că este onorat de nominalizarea la SRI, apreciind că în perioada următoare, în cadrul eforturilor pentru întărirea statului de drept, sunt esențiale două coordonate de acțiune: combaterea corupției și dezvoltarea capacităților de apărare a siguranței naționale.

“Sunt onorat de încrederea pe care mi-a acordat-o președintele României, domnul Klaus Iohannis, prin nominalizarea pentru funcția de director al Serviciului Român de Informații. Sper ca, la rândul lor, membrii Parlamentului mă vor considera potrivit pentru a îndeplini această responsabilitate”, a scris, joi, Eduard Hellvig, pe Facebook.

“Interesul național înseamnă, în actuala etapă a democrației românești și conform voinței cetățenilor, consolidarea statului de drept. De aceea, cred că prioritatea SRI în perioada următoare trebuie să fie consolidarea performanței – în cadrul eforturilor interne pentru întărirea statului de drept, dar și al unui context regional tensionat. Drept urmare, consider esențiale două coordonate de acțiune: combaterea corupției și dezvoltarea capacităților de apărare a siguranței naționale”, a mai scris el.

Actualul europarlamentar apreciază că “o democrație funcțională are resorturile necesare pentru ca statul și propriii cetățeni să se afle întotodeauna de aceeași parte a baricadei”. “Cu o condiție: ca toate instituțiile să acționeze conform regulilor democrației și ale societății deschise”, a subliniat Hellvig.

UPDATE 18:16 – Iohannis, despre nominalizarea lui Hellvig: Am căutat pe cineva pregătit, să vină cu calmul necesar

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, după ce a anunțat nominalizarea lui Eduard Hellvig la șefia SRI, despre motivul pentru care l-a ales pentru această funcție, că a căutat pe cineva pregătit, cu energie și care să aducă calmul necesar în acest spațiu.

Președintele Iohannis a precizat că nu a dorit să fac nominalizările pentru șefia SRI și SIE împreună, astfel că a anunțat doar nominalizarea la Serviciul Român de Informații (SRI), urmând ca în perioada irmăîtoare să facă o nominzalire și pentru Serviciul de Informații Externe (SIE).

Întrebat ce calități l-au recomandat pe europarlamentarul Eduard Hellvig pentru această funcție, Klaus Iohannis a spus: ”Atunci când m-am gândit la o persoană pe care să o propun ca director la SRI, am căutat pe cineva care este pregătit pentru o astfel de poziție, care are pregătirea necesară, are energia necesară, care cunoaște actorii politici, care are suficiente cunoștințe despre activitatea Serviciului și care este o persoană care vine să aducă calmul necesar în acest spațiu”.

Iohannis a mai arătat că, ”pe de altă parte, a căutat o persoană care pentru el reprezintă garanția unui parcurs de modernizare și de europenizare pentru acest Serviciu”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
ana on