Monday, February 6, 2023
Home Nationale Masini de spalat rufe - un ajutor in casa sau doar un...

Masini de spalat rufe – un ajutor in casa sau doar un mare consumator?

masina de spalat rufe
Bucuresti, 16 februarie 2015 – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons face public studiul privind masinile de spalat rufe. In cadrul studiului au fost testate un numar de 747 modele de la peste 60 de producatori, dintre care amintim: Indesit, Whirlpool, Siemens, Samsung, Bosch, Panasonic, Zanussi, LG, AEG, Candy.
Modelele testate se gasesc la vanzare pe tot teritoriul UE, iar A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons isi propune ca, in baza dreptului fundamental de a alege in cunostinta de cauza, sa informeze corect consumatorii romani atat din tara, cat si din diaspora pentru a ajuta in alegerea corecta si in cunostiinta de cauza.
Astfel, pe criteriul ce priveste performanta spalarii s-au inregistrat urmatoarele rezultate:
Primele 5 produse avand cel mai MARE calificativ:
MODEL NOTA
Miele W5722 9,4
Miele W5722 Inox 9,4
Bosch WAQ20327IT 9,2
Miele W183 Top Silence 9,2
Bosch WAQ24468EE 9,0
Primele 5 produse cu cel mai MIC calificativ :
MODEL NOTA
Edesa ROMAN L-1018 3,1
Fagor F-4812 3,1
Edesa SUNNY610 2,9
Indesit WITXL1251 2,4
LG WD10600SD 2,2
Testarea masinilor de spalat s-a realizat in urmatoarele conditii :
– Temperatura ambientala: 20 ± 2 °C si 65 ± 5 % umiditate relativa;
– Apa utilizata : 2,5 mmol (Ca + Mg)/l, (14 °dH), 15 °C ± 2 ° C;
– Alimentare cu energie electrica : 230V ± 1%;
– Detergent utilizat : standard IEC A*;
Laboratorul a stocat detergentul in aceleasi conditii (refrigerare) si a utilizat acelasi detergent pentru testarea tuturor masinilor de spalat.
Toate testele realizate sunt bazate pe standardul EN 60456 Editia 2 sau mai recent. Pentru fiecare masina de spalat s-au realizat 3 cicluri complete de spalare. Pentru cazurile in care s-au constatat diferente intre cicluri de +/-6%, au mai fost efectuate doua cicluri suplimentare.
Studiul face parte dintr-un proiect de informare asupra produselor comercializate atat pe piata romaneasca, cat si pe cea europeana. Este derulat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons (membra cu drepturi depline in cadrul consortiului I.C.R.T. – International Consumer Research & Testing pentru produse si servicii la standarde europene), pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza. Informatiile complete privind masinile de spalat rufe pot fi consultate pe platforma www.teste-comparative.ro, singurul portal online de acest fel din Romania pe care consumatorii pot gasi mii de produse de larg consum testate in laboratoare independente.
Despre : International Consumer Research & Testing (ICRT) este unica organizatie internationala independenta specializata in cercetare si testare in domeniul protectiei consumatorului. ICRT este un consortiu global, avand ca membrii peste 35 de organizatii de protectia consumatorilor, dedicate cercetarii si testarii de produse si servicii in interesul consumatorilor din intreaga lume.
Despre: Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro ), unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federatiei Asociațiilor de Consumatori.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
orsi on