Monday, January 30, 2023
Home Stiri Satu Mare Grevă de avertisment la Primăria Satu Mare, Liniște la Primăria Carei

Grevă de avertisment la Primăria Satu Mare, Liniște la Primăria Carei

portar-primarie-carei

Angajații Primăriei municipiului Satu Mare, ai Direcției  Impozite și Taxe Locale Satu Mare, ai Serviciului  Public Comunitar Local  Evidența Populației și Serviciul Public Ajutor Social au întrerupt activitatea vineri,20 februarie 2015, timp de o jumătate de oră, pentru o  grevă de avertisment.  Aceștia sunt membrii ai sindicatului Mintia, afiliat Federației  Naționale a Sindicatelor din Administrație (FNSA).

La Satu Mare, președintele sindicatului Mintia, Florin Maier, a afirmat că prin această grevă se dorește atragerea atenției asupra  condiției angajatului din administrația publică  care are același salar de cinci ani, nu are tichete de masă și nici normă de hrană.

La 35 de km de municipiul reședință de județ, la primăria municipiului Carei a fost liniște toată ziua. Angajații primăriei și-au văzut de treabă, neavând cunoștință despre demersurile colegilor lor sătmăreni  pentru mărirea salariilor.

Potrivit liderului sindical din cadrul primăriei Carei, ing.Sebastian Egli, există  peste 200 de  membrii  cotizanți ce fac parte din sindicatul  afiliat la  Pro Autonomia din CJ.

Aceștia nu s-au afla în grevă de avertisment , nu au avut nici o întâlnire în anul 2014 și nu sunt încă deciși ce fel de revendicări au.

“…degeaba solicităm noi, că nu poate domnul primar să ne dea ce cerem, că nu are cadrul legal”… a afirmat reprezentantul sindical, la solicitarea noastră de a preciza trei dintre doleanțele lor.

Adevărul este că angajații din primăria Carei beneficiază de un regim special față de alte primării din județ dar și din țară.

Salariul mediu al angajaților din aparatul primarului era  în 2014 ,  echivalentul a 968 de euro lunar . Administratorul public din cadrul primăriei Carei, are un salariu  de încadrare de 8.084 de lei , la care se mai adaugă sporurile.  Familii întregi lucrează la primăria Carei unde sunt  peste 240 de angajați. Un număr de 23 de angajați ai primăriei Carei au un salariu  ce depășește 3.400  lei și un număr important de persoane sunt angajate cu contracte de colaborare  pentru sume cuprinse între 2.000 și 2.500 lei lunar. Până și șoferii din primăria Carei au salariu   de încadrare de 1.990 lei, mai  mare decât  mulți medici  de la spitalul careian.

Înainte de mult trâmbițata reducere a salariilor de  către guvernul Boc, la primăria Carei au fost  luate toate “măsurile de siguranță”  pentru ca premierul să aibă de unde tăia. Ironia sorții face ca măsurile de protecție să fie luate “ într-o noapte”   de la trecerea dintre anii 2009 și 2010 , statele de plată fiind  modificate după reguli specifice Organizației Guvernamentale primăria Carei . vezi aici

Astfel,  unele salarii au fost dublate, triplate sau mai mult.  Dacă la data de 31 decembrie 2009,  toate persoanele ce dispuneau de aceiași gradație aveau salariu identic, de la 01 ianuarie 2010, situația s-a schimbat radical. Persoane cu aceiași pregătire, gradație și funcție, au aflat că au nivele diferite de remunerație, fără să fii trecut prin  testări sau concursuri. Situația este una fără precedent, inedită și ilegală și  a fost  mereu băgată sub preș.

Salariul actual mediu  lunar  brut al personalului ce compune aparatului primarului careian   și care reprezintă echivalentul  a 968 de euro, nu va duce repede la acțiuni de protest din partea membrilor de sindicat.  Chiar dacă unii sunt nemulțumiți, și pe bună dreptate, sunt prea puțini pentru a fi băgați în seamă de sindicatul din care fac parte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
orsi on