Tuesday, February 7, 2023
Home Stiri Satu Mare Fermierii din Negrești-Oaș, informați despre noile scheme de plată de la APIA

Fermierii din Negrești-Oaș, informați despre noile scheme de plată de la APIA

Aproximativ 70 de fermieri din Negrești-Oaș și din localitățile învecinate au participat, luni, la instruirea anuală cu privire la preluarea cererilor unice de plată pe suprafață în campania 2015 organizată de reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Satu Mare la sediul Primăriei Negrești-Oaș. La întâlnire au fost prezenți primarul Aurelia Fedorca, directorul APIA Satu Mare, Gabriel Leș, dar și reprezentanții APIA Livada.

Fermierii prezenți au fost informați despre modificările legislative cu privire la subvenții și despre documentațiile necesare pentru întocmirea dosarelor de subvenții, modalitățile de întocmire a cererilor de plată și cadrul legal de întocmire a acestora. De asemenea, reprezentanții APIA au prezentat ultimele noutăți pentru micii fermieri și noile scheme de ajutor.

Fermierii pot opta în acest an pentru cinci noi scheme de plată la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, pe lângă plata unică pe suprafață și plata în sectorul zootehnic.
Aceștia vor trebui să depună o cerere unică de plată pentru toate schemele.

Potrivit directorului APIA Satu Mare, Gabriel Leș, cererea unică cuplează cele două cereri depuse în anii precedenți pentru fiecare sector în parte.

Astfel, pe lângă subvențiile pentru sectorul vegetal și sectorul animal, fermierii pot opta pentru următoarele scheme de plată:
– “Plata redistributivă” este destinată fermierilor care au sub 5 ha de teren. Aceștia primesc 5 euro/ha, iar în cazul în care se asociază cu alți fermieri, în vederea creșterii numărului de hectare lucrate, plata va fi de 45 de euro/ha.

– “Plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu” se acordă pentru diversificarea culturilor, menținerea pajiștilor permanente și prezența unei zone ecologice pentru cel puțin 5% din suprafața de teren arat.

– “Plata pentru tinerii fermieri” se adresează persoanelor sub 40 de ani care se încadrează pentru prima dată într-o exploatație agricolă

– “Plățile cuplate” sunt acordate pentru 24 de culturi speciale.

– O altă schemă de plată prevede achitarea unei sume de bani cuprinsă între 500 și 1.250 de euro pe an, în funcție de suprafață, pentru fermierii care lucrează între 1 și 4 hectare și au circa trei bovine.

Profitând de prezența fermierilor, primarul Aurelia Fedorca a ținut ca aceștia să fie informați și despre modalitatea de închiriere sau concesionare a pășunilor din proprietatea privată a orașului Negrești-Oaș, tipurile de subvenții pe care le pot solicita și cadrul legal în vigoare pentru pășunat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
iulia on