Monday, January 30, 2023
Home Stiri Satu Mare Primăria Carei atacă contribuabilii incomozi pe pagina oficială a primăriei Carei

Primăria Carei atacă contribuabilii incomozi pe pagina oficială a primăriei Carei

Devastați de faptul că cineva își permite să prezinte crunta realitate  despre haosul ce domnește în primăria Carei, de faptul că un român își permite să solicite amplasarea de busturi ale personalităților marcante din istoria poporului român pe  o altă porțiune din oraș decât cea din imediata vecinătate a Monumentului Ostașului Român, pe pagina oficială a instituției  Primăria CAREI au fost lansate atacuri la persoană și  opinii  exclusive ale primarului ca unic  intervievat asupra unui eveniment în care sunt implicate mai multe părți .  Supărarea vine poate și de la faptul că am semnalat existența a două pagini oficiale pentru aceiași instituție și anume..organizația guvernamentală Primăria Carei. Timp de mai multe zile am avut accesul blocat la aceaste pagini.

Este trecut sub tăcere faptul că persoana care administrează site-ul primăriei și pagina oficială  a primăriei Carei de pe rețeaua Facebook , ziaristul Megyeri Tamas,nu este angajat cu contract de muncă  ci cu un contract  nesemnat de niciunul dintre juriștii primăriei Carei, fapt confirmat de către  Iuga Victor, Anca Demina și Marcel Suth, cei trei juriști ai primăriei Carei!.

În cadrul dezbaterii ce a avut loc în data de 24 februarie de la ora 15,00 , primarul a dorit să precizeze colaboratoarei noastre faptul că l-a angajat  pe  ziaristul Megyeri după incidentul cu pana de curent …

,,fiind prezent aici și Buletin  de Carei, vreau să spun că primăria are contract de prestări servicii cu Tamas Megyeri. Cu ocazia penei de curent, mi-am dat seama că ar fi bine să fie  informați cetățenii și l-am angajat pe acesta să administreze pagina de Facebook, și avem har Domnului mulți oameni care viziteaza pagina…

A fost trecut sub tăcere faptul că  nici șef birou Resurse Umane nu are cunoștință despre persoana care administrează  pagina de Facebook, deci nu dispune de niciun document oficial în acest sens,  și nici Compartimentul Juridic.

Cu alte cuvinte , primarul Kovacs confundă instituția primăriei Carei cu feuda proprie și face angajări după bunul plac,la fel cum a procedat probabil și în cazul firmelor sale personale falimentate într-un final.

Primarul Kovacs a  uitat  probabil ,la fel cum a uitat să poarte eșarfa tricoloră de Ziua Națională și la inaugurarea Casei de Cultură,  că în actele oficiale ale primăriei Carei, ziaristul Megyeri figurează cu o restanță la plată la data de 31 decembrie 2014 cu suma de …6.ooo lei adică  șase mii lei,suma ce figurează la cheltuieli aparat propriu  primar! Deci acesta a prestat servicii pentru primărie și înainte de 31 decembrie 2014 și în mod sigur nu servicii  juridice.

Atacul la persoană,  mai ales  la adresa unor contribuabili onești, cu plățile la zi a oricăror taxe și impozite, sunt deosebit de periculoase și  discriminatorii din partea unui ales local angajat să se preocupe de soarta unui oraș multietnic. Incitările promovate de chiar cel care ar trebui să fie garantul bunei înțelegeri între etniile ce compun  Careiul multietnic nu  sunt benefice  vieții sociale locale…

Ca dovadă și comentariile unui apropiat, indus în eroare de  declarațiile primarului Kovacs la adresa unor persoane independente, acuzate pentru   simplul motiv că își respectă istoria și înaintașii la fel cum procedează oricare cetățean!

În municipal Carei, este  considerată a fi o ofensă inițierea de proiecte pentru amplasarea de busturi ale oamenilor remarcabili din istoria loocală sau națională și  mai ales faptul de a avea o opinie proprie în ce privește locul de amplasare. În cazul românilor e necesară mereu părerea unor specialiști din anturajul primarului evident, nu și în cazul busturilor altor personalități, de alte etnii.  “Vom amplasa… vom face” …exprimări dictatoriale  preluate de la personaje nu atât demult apuse pentru a nu fi păstrate în amintire  cu toate consecințele ce au decurs din astfel de atitudini.  Ce mai contează  doleanțele comunității, mai ales când e vorba de cea românească!

În ultimul an, au fost refuzate a fi amplasate bustul regelui Ferdinand pe locurile vizitate de acesta în anul 1919,  al lui Ionel Brătianu , total, al lui Eminescu și al scriitoarei  cu origini careiene Otilia Marchiș, secretara literară a lui Anatole France, al Otiliei  fiind amânat pentru o dată viitoare, până la găsirea vreunui cotlon unde  să nu deranjeze privirile vreunui apropiat al primarului.

Nimic nu este potrivit când vine vorba de comunitatea românească  dacă nu este trecut prin sitele UDMR Carei. Nimeni nu a văzut vreo schiță a bustului Karolyi înainte de a fi inaugurat bustul și totuși a fost achitat de către primăria Carei și din contribuțiile românilor la bugetul local.

Bustul regelui Ferdinand e gata din mai 2014 și stă cuminte în depozit pentru că primarul îi refuză accesul în interiorul orașului, pe motiv că e mai vizibil lângă Monument. Dacă ar fi să ne luăm după acest criteriu oare ar trebui să mutăm și bustul  lui Petoffi  pe axa Satu Mare- Oradea pentru a fi mai vizibil?

Nu am citit nici un rând despre intenția mutării bustului lui  Simion Bărnuțiu din fața liceului unde a studiat(aici)

Pe pagina oficială a primăriei Carei, administrată de un ziarist dependent de salariul din Primăria Carei,  nu  este postat nici din greșeală bugetul propus pentru anul în curs și nici proiectele de hotărâri dezbătute în cadrul ședinței CL. La ora actuală, preocuparea cea mai incitantă pentru primarul Kovacs este soarta familiei Ciută  dar nu până acolo încât să fie preocupat de asigurarea siguranței ca  localnici contribuabili onești care să fie feriți de furturile  din locuință datorită vigilenței Poliției Locale.

Pentru încercările sale de a anihila dezvăluirile despre devalizarea bugetului local nu se precupețește niciun efort și nu se dă în lături de  a  ocoli legea.  Să fie  încurajat cumva de către persoane sus-puse?

Ziaristul nu a postat  nici un cuvânt despre soarta mașinii primăriei ale cărei acte au fost ridicate de Poliția maghiară și al cărei șofer făcea naveta zilnic la locuința sa din Vallaj-Ungaria  cu combustibilul plătit de primăria Carei. Nici interviu nu a luat șefului său la fel ca în cazul deranjului pricinuit de tupeul unui localnic român de a solicita bust al poetului național al României în municipiul Carei !

Exprimarea greoaie în limba română a ziaristului Megyeri  are corespondent și în gândirea acestuia, setată doar pe  denigrarea persoanelor incomode șefului său, de la care mai are de recuperat sume generoase. Că doar la 31 decembrie 2014, figura  cu 6 mii lei de recuperat  de la Primărie.

La ora actuală, încă nu apare  pe site-ului  municipiulcarei.ro , nici o DECLARAȚIE DE AVERE a vreunui funcționar public din Primăria CAREI cum se procedează în primăriile din lumea civilizată , care funcționează în deplină legalitate. Haosul domnește la primăria Carei la fel cum a domnit și la cele 4 firme  de mobilă ale primarului înainte de falimentare și pentru care mai are  datorii la bugetul de stat, pentru care are reținere pe salar de 30%.   Spre deosebire de familia Ciută care este mereu la zi cu plata oricărei obligații către stat și oraș, fapt omis a fi consemnat de supusul ziarist plătit din bani publici.

Cu alte cuvinte, careienii plătesc un administrator al paginii oficiale a primăriei Carei ca să denigreze persoanele incomode pentru primarul Kovacs.

Nu este cazul directorului de la Departamentul spații verzi, de exemplu,aflat în oareșce conflict de interese, acesta având și firmă de grădinărit, chiar daca nu demult a trecut-o pe numele unui membru al familiei sale.

La sedinta de marti 24  februarie s-a discutat și despre aprobarea unui studiu   de fezabilitate pentru lucrarea „Revitalizarea grădinii aferente castelului Karolyi din Carei, în cadrul proiectului HURO 1101/1.3.1/019 – Suplimentare pentru construcție vestiare și plantări arbori”, cu principalii indicatori tehnico-economici, cu valaorea după cum urmează :

Valoarea totală (inclusiv TVA)              33.558,04  Euro

din care :

C + M  (inclusiv TVA)                          25.000,00 Euro

În cadrul devizului de lucrări prezentat, atenție…,  pentru 13 arbori și arbuști au fost alocați …5.000  de EURO!

Pe lista figurează brazi spanioli,  evident cu denumirea în latină ,care pot fi procurați de la orice societate de profil cu 200 lei, sau chiparoși Cupressus sempervirens.  Din documentele primăriei  Carei reiese că firma POMINOVA, la care ne referim, mai are de recuperat de la primăria Carei, la data de 31 decembrie 2014, suma de 31.424 lei! Adică directorul de la spații verzi comandă materiale de la firma de familie ? CEVA conflicte de interese domnilor de la instituțiile abilitate?

Ar fi interesant de remarcat și faptul că la scurt timp după preluarea mandatului său, ginerele primarului Kovacs a  fost angajat la primăria Carei, având o ascensiune semnificativă ca salarizare intr-o perioadă scurtă de timp față de oricare alt angajat!

Evident că acest aspect nu face obiectul  vreunei consemnări pe pagina oficială a primăriei Carei, la fel ca în cazul celor ce semnalează direcția greșită în care evoluează lucrurile  la instituția primăria Carei.

O informație interesantă ar fi faptul că primăria Carei are la data de 31 decembrie 2014, facturi neachitate în valoare de   3.668.405 lei.

Suma este mai mult sau mai puțin interesantă dar ce atrage atenția este faptul că apar firme din grupul de interese  și  firme ale membrilor de familie ale unor angajați sau colaboratori din primăria Carei.

Dacă pentru unele firme mici  nu se găsește posibilitatea de a li se achita de peste un an de zile facturi modice  pentru articole comandate de către primăria Carei, firme de casă, renumite,  care sunt restante cu lucrările de execuție nu apar cu restanțe la plata facturilor  la data de 31 decembrie 2014.

Evident că asemenea aspecte nu sunt consemnate pa pagina oficială a primăriei Carei, folosită de primar pentru atacuri la persoanele  ce îl deranjează cu dezvăluirile, făcând astfel  imposibilă păstrarea informației publice sub preșul personal.

La fel cum am publicat și până acum gratuit toate anunțurile despre manifestările din cadrul primăriei Carei și a instituțiilor subordinate acesteia, vom încerca  pe viitor să dăm o mână de ajutor și administratorului paginii oficiale a primăriei Carei în a oferi date concrete despre  proiectele europene accesate de Primăria Carei, cu finanțare nerambursabilă , pentru care au fost semnate recepțiile deși nici la această oră nu sunt terminate lucrările iar destinația acestora a fost parțial deturnată.

Daniela Ciută

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
terezia on