Monday, January 30, 2023
Home Stiri Satu Mare Condiții insalubre oferite navetiștilor sătmăreni!

Condiții insalubre oferite navetiștilor sătmăreni!

parcare pod decebal 010Deși sântem în 2015 și în mod normal ar trebui să trăim civilizat, să ni se ofere condiții acceptabile, se pare că nu este tocmai așa. Cu siguranță cunoașteți acea ”autogară” fantomă de sub podul Decebal. Acolo unde navetiști stau în condiți groaznice, în frig, fără un punc sanitar, fără alte drepturi care totuși ar trebui să li se ofere! Prețul biletelor și al abonamentelor este unul destul de piperat, iar așteptarea microbuzului în frig de multe ori dezamăgesc călători care promit că nu vor mai circula in conditiile date.

Florica Crișan din Sătmarel ne spune că, ea face naveta aproape zilnic, vine la piață cu diferite produse pentru a mai câștiga un ban. Pensia mică și nu are nici un fel de ajutor de nicăieri.

Ne povestește că într-o zi când aștepta autobusul a venit o ploaie mare, iar apa a inundat călători de sub pod, plină de umor, de spune că au stat ca și găinile în picioare pe acea bancă..!

Marius din Potău: Nu avem un veceu aici sub pod, domnule, stăm ca boschetarii aici în frig și așteptăm autobuzele care de multe ori întârzie. Puteau să facă un loc unde să ne punem bagajele, că de multe ori plouă sau este mizerie, noroi cum aduc microbuzele și noi ne punem gențile jos. În ce țară trăim? Primarul nea promis o viață mai bună! Uitați , copii aia ce vină au, stau la grămadă acolo în colț să se încălzească ne spune domnul Marius scârbit de tot ce se petrece în jurul lui.

Eu vin de două ori pe săptămână în Satu Mare, locuiesc în Carei și vin la fica mea care este bolnavă. De fiecare dată am bagaje mari și nu le pot pune pe bancă, așa că îmi las bagajele jos în mizerie. Săptămâna trecută era să mă lovească un taximetrist aici sub pod, este foarte aglomerată zona asta. Spatiu mic, conditii care lasă de dorit, ne spune doamna Maria o pensionară din Carei.

parcare pod decebal 059Pentru a verifica dacă acea zonă de sub pod îndeplinește toate condițiile de funcționare ne-am adresat reprezentanților Primăriei Municipiului Satu Mare din cadrul Serviciul Administrare Domeniu Public și Privat, Servicii Publice

Munteanu Gheorghe ne spune: Aceai parcare de sub podul Decebal este un fel de autogară, noi am emis autorizație de parcare să își poată desfășura activitatea acele firme , ele pot doar opri să ia călători după care să plece, nici decum să fie în regim de autogară. Parcare este autorizată de aproximativ 2 ani, ea a fost mutată din spatele biserici ortodoxe. Acolo sub pod își desfășoară activitatea și firmele de taxi. Iar acea parcare de lângă finanțe, este pe domeniul privat și nu are nici o legătură cu noi, ne mai spune domnul Munteanu, șeful Serviciul Administrare Domeniu Public și Privat, Servicii Publice.

Păcat că, condițiile lasă de dorit acolo sub pod, nu mai vorbim că, microbuzele, autobuzele, scot pe roți noroi din acea parcare privată și o lasă pe drumul public. Aici ar trebui să intervină puțin Poliția Locală. Tot pe acel tronson, la orele de vârf traficul este infernal, iar riscul de accidente este ridicat. Copii fug spre microbuze, alți spre o ”toaletă ecologică” de după dig… care cu cel doare! Totuși trăim într-un secol unde civilizația este cuvântul de baza.

Agenția Teritorială ARR Satu Mare, nu a dat autorizație de funcționare în regim de autogară

Reprezentanții din cadrul Agenției Teritorială ARR Satu Mare, ne spun că nu există autorizație de autogară emisă de către ei în acea zona , de sub podul Decebal, de lângă finanțele sătmărene. Deși în Satu Mare există cinci autogări autorizate,exemplu: Orizont, Exclusiv, Transurban, Fany și Autoreflex, autogări care ar putea oferi călătorilor condiții normale, totuși cineva insistă și ține cu dintii, ca microbuzele care transportă călători în județul Satu Mare, să aștepte călătorii acolo sub pod.

Santem curiosi ce parere au cei de la Protectia Consumatorului, despre conditiile insalubre cu care se intalnesc navetisti zilnic si oare de ce nu se autosesizeaza nimeni cu privire la conditiile calatorii din judet care sunt nevoiti sa indure mizeriile altora. Unele firme de transport calatori din judetul Satu Mare nu isi duc calatorii pana la autogari.

Viata călătorilor în pericol?!

În urmă cu câteva luni bune au apărut unele fisuri la podul Decebal , exact pe acea zona unde stau călătorii și așteaptă autobuzele. După mediatizare, sau astupat așa de formă cu ceva ciment… pentru a nu se vedea crăpăturile imense și pentru a nu agita spiritele… Totuși ne întrebăm așa, fără să așteptăm răspuns!

Dacă cetățenii nu prea sunt în siguranță, nu există condiții, de ce nu sunt trimiși spre una dintre cele cinci autogări autorizate? Acolo există, punc sanitar, punc de informare, sală de așteptare, peroane pentru autobuze și spații pentru bagaje. Adică acolo sunt condiții civilizate, nu din evul mediu. Sperăm ca pe viitor cineva să se autosesizeze și să le ofere acelor călători amărâți, un gram de civilizație și condiții decente pentru contribuția lor la bugetul local.

B. P.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
cami on