Monday, January 30, 2023
Home Stiri Satu Mare S-a scos la licitație lucrările la centura de ocolire a Sătmarului

S-a scos la licitație lucrările la centura de ocolire a Sătmarului

lucrari stopate la centura de ocolire a careiului jud satu mare
Satu Mare 12/03/2015. –  Prin grija premierului Victor Ponta, a vicepremierului Liviu Dragnea și a conducerii Județului Satu Mare, Adrian Ștef și Mircea Govor, s-a scos la licitație centura Sătmarului.
Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale SA a publicat în Sistemul electronic de achiziții publice (SEAP) anunțul de participare privind proiectarea și execuția variantei de ocolire a municipiului Satu Mare cu numărul 154010 din 19.09.2014. În data de 17.02.2015 au fost deschise ofertele în vederea atribuirii contractului de achiziție publică având ca obiect „Proiectare și Execuție variantă de ocolire a Municipiului Satu Mare”, pentru procedura de licitație deschisă organizată de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale SA. Au fost depuse 14 oferte pentru acest contract, conform legii a fost aleasă procedura de licitație deschisă, criteriul de atribuire utilizat fiind prețul cel mai scăzut.
Contractul este unul de tip proiectare și execuție, iar lucrările principale din cadrul acestui contract constau în realizarea variantei de ocolire a municipiului Satu Mare. Centura ocolitoare a municipiului Satu Mare are o lungime totală de 19,540 km., 4 noduri rutiere și 10 poduri și pasaje.
Valoarea estimată a contractului este de 559.206.491 lei, fără TVA. Valoarea estimată totală, incluzând lucrările ce ar putea fi efectuate ulterior, este de 655.106.936,8 fără TVA. Obiectivul de investiție este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională și bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație.
Conform anunțului de participare publicat, durata proiectării lurărilor este de 5 luni, durata execuției este de 18 luni, iar durata de garanție acordată lucrărilor este de 24 de luni.
Traseul variantei de ocolire se desprinde din Drumul Național (DN) 19A (km 41+900) și are o direcție sud – nord la limita vestică a Parcului Industrial Sud Satu Mare, traversând la km 1+420 pârâul Homorodul Vechi cu un pod cu lungimea totală de 28,90 m, iar la km 6+140 va traversa Calea Ferată (CF) 402 Oradea – Halmeu și DJ 194 cu un pasaj superior având lungimea totală de 118, 90 m (lungimea suprastructurii de 111,30 m). Ținând cont că în această parte a municipiului se afla zona industrială Satu Mare, s-a prevăzut realizarea de bucle și bretele pentru deservirea acestei zone. După traversarea căii ferate, traseul variantei se îndreaptă către nord – vest, traversează canalul Balcaia 1 printr-un pod cu lungimea totală de 18,10 m, intersectându-se cu DN 19 (km 128+000) Oradea – Satu Mare, la km 9+665 al variantei. Această intersecție va fi amenajată denivelat cu un pasaj superior având lungimea totală de 81,60 m inclusiv realizarea unei intersecții la nivel. În continuare varianta de ocolire traversează râul Someș în zona km 11+645 cu un pod cu lungimea totală de 651,15 m între digurile de apărare ale municipiului. După traversarea râului Someș, varianta de ocolire intersectează DN 19A (km 55+000) la km 13+590. Această intersecție este amenajată denivelat cu un pasaj superior având lungimea totală de 90,60 m, inclusiv realizarea unei intersecții la nivel. În continuare, traseul intersectează DJ 194 la km 16+288 al variantei și Drum Județean (DJ) 194A la km 16+846 al variantei. Traversarea aceasta se va face prin realizarea a două pasaje denivelate având lungimea totală de 119,10 m, respectiv de 116,20 m. În continuare varianta de ocolire traversează un canal printr-un pod cu lungimea totală de 17,50 m. Înaintea racordării variantei de ocolire cu DN 19 (km 136+000) al drumului național, aceasta traversează CF 402 Satu Mare – Halmeu printr-un pasaj superior la km 18+296 având lungimea totală de 86,00 m. Racordarea la DN 19 (sfârșitul variantei de ocolire km 19+540) se realizeaza printr-o intersecție la nivel.
Autoritatea contractantă a solicitat de la ofertanți o garanție de participare în cuantum de 9.600.000 de lei. Până la data depunerii ofertelor, operatorii interesați de participarea la această procedură au adresat autorității contractante 136 de întrebări de clarificare.
Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare, are menirea să faciliteze traficul de tranzit dar și îmbunătățirea traficului intraorășenesc, să fluidizeze traficul intern și internațional care intră în țară prin partea de vest și anume zona localității Petea, ajungând în zona Satu Mare și îndreptându-se către centrul țării pe DN 19A, având astfel un impact major în dezvoltarea socio-economică a județului.
Pentru Județul Satu Mare și Consiliul Județean este foarte importantă starea drumurilor și decongestionarea traficului județean, iar acest obiectiv este unul foarte important care face parte din strategia de dezvoltare a județului Satu Mare, promis și realizabil pentru sătmăreni. Președintele Consiliului Județean Satu Mare Adrian Ștef și vicepreședintele Mircea Govor au promis în repetate rânduri public sau în conferințe de presă, realizarea acestor obiective asigurându-se de bunul mers al procedurilor pentru realizarea investiției, prin urmare, până la sfârșitul lunii aprilie se va finaliza procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție.
Reamintim faptul că la data de 6 noiembrie 2012 Guvernul aproba Hotărârea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare”, proiect promovat de ministrul Infrastructurii și Transporturilor, la acea vreme, Ovidiu Silaghi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
lavi on Eveniment