Friday, January 27, 2023
Home Stiri Satu Mare Coica: “Butka și Maskulik au furat startul la campania electorală”

Coica: “Butka și Maskulik au furat startul la campania electorală”

coica

Duminică, 29 martie, în cadrul unei conferințe de presă susținută de primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, acesta a dorit să le răspundă consilierilor locali care au criticat activitatea Primăriei în ultima ședință, și nu au aprobat strategia de dezvoltare a municipiului Satu Mare. Primarul i-a numit pe consilierii Maskulik Csaba și Gergo Butka strategi.

Alături de primar, la conferința de presă a participat și responsabilul de strategia de dezvoltare a municipiului Satu Mare, Valentin Sântoma.

Sântoma declară că din luna noiembrie de când s-a aflat în dezbatere publică această strategie nu a primit nicio observație. Potrivit acestuia, strategia era extrem de importantă pentru perioada 2014-2020 deoarece proiectele care nu sunt cuprinse într-un astfel de document pur și simplu nu vor putea primi finanțare. El consideră strategia un document pragmatic cu  toate proiectele realizabile deoarece sursele de finanțare prevăzute sunt din fonduri europene. Referitor la subiectele invocate de consilieri, Sântoma a făcut unele precizări, și anume: clădirile din centru sunt vizate pentru reabilitare; municipiul Satu Mare are interconectare cu Oradea, constatată de către ADR N-V; strategia are conectare și cu Clujul; județul este fruntaș la producția de căpșuni și nuci, se prevede dezvoltarea industriei de cercetare-dezvoltare în jurul industriei alimentare; tinerii sunt în centrul strategiei, se dorește realizarea de campusuri școlare, campusuri studențești, crearea unui institut de cercetare, în special pentru industria alimentară; jumătate din strategie are legătură cu zonele verzi, inclusiv amenajarea malurilor Someșului, realizarea unei căi navigabile; este posibilă realizarea cu o sumă modică amenajarea terasei Palatului Administrativ care ar putea fi un punct de atracție turistică.

Coordonatorul strategiei a mai spus că aceasta a fost realizată de persoane specializate, cadre universitare de la ASE București, Universitarea de Arhitectură, un cadru universitar specializat în mediu și o specialistă în domeniul social, după consultarea a peste 50 de persoane și ONG-uri.

“Mărturisesc că această apreciere (că strategia ar fi realizată de extratereștri ) chiar m-a durut, nu o merită cei care într-adevăr au depus suflet pentru realizarea acestui proiect. Textul acestui document a fost nu muncit, răsmuncit, ca orice realizare umană este cu siguranță perfectibil, dar vă spun cu deplină încredere că am convingerea că textul, cu condiția să fie lecturat, se poate apăra singur, nu am eu nevoie să-i fac apologia. Din noiembrie așteptăm sugestii și reclamații, nu au venit din nicio sursă“, a spus Sântoma.

“Legat de cei trei strategi, dl. Nits, dl. Maskulik, dl. Butka aș vrea să-i întreb și să-mi dea răspunsul în scris: care a fost strategia după care a fost condus municipiul timp de opt ani, în timpul fostului primar, dacă au avut o strategie sau nu au avut. Strategia aceasta a început să fie scrisă în 2013, eu sunt primar din 2012, deci în momentul în care am venit la primărie am dorit să avem o strategie pentru cel puțin 10 ani ca să putem să dezvoltăm“, a declarat Coica.

Coica vrea verificarea construcției „Gropii lui Gyuszi”

Deasemenea edilul a cerut în mod public organelor abilitate să verifice modul în care au fost cheltuiți banii pentru realizarea spațiului cunoscut sub numele de „Groapa lui Gyuszi”.

Edilul a declarat că cere public „autorităților specializate să verifice contractul de realizare a acestei opere de artă din centru. Unii zic că s-au băgat extrem de mulți bani acolo. Domnul primar spune că nu s-au băgat decât două milioane, alții că trei-patru. Ca să fie odată liniște pe acest subiect cer verificarea acelui contract. Să vedem dacă lemnul s-a adus într-adevăr din Brazilia, de unde s-a adus pavajul, și mă interesează prețurile, facturile. Motivul? Nu vreau să-l mai văd pe fostul primar că suferă din cauza bârfelor. Uite, ca să se liniștească și domnul Ilyes și cei care îi vor răul și cei care sunt postaci de serviciu, organele abilitate să intervină și să ne dea un răspuns: atât a costat această groapă din centru. Atunci s-au liniștit și unii și alții”.

Referitor la demolarea garjelor, Coica le-a transmis consilierilor că decizia este fermă chiar dacă își crează dușmani și dacă vor reveni la putere UDMR-iștii vor avea ocazia să le construiască din nou.

Stropirea împotriva căpușelor va avea loc începând cu 30 martie, în funcție de vreme, iar dezinsecția va începe după 20 aprilie 2015.

“Eu nu am timp să-i ascult toate interpretările. Dl. Maskulik zi de zi e prin primărie, e prin biroul primarului, intră prin birouri, mai trage cu urechea, mai ascultă, după care își face propria strategie. Strategia lui Maskulik și Butka este să aibă un loc de muncă stabil patru ani de zile”, a punctat edilul.

“Oamenii aceștia s-au autointitulat candidați, dar eu sunt convins că UDMR-ul va găsi oameni serioși, UDMR-ul are oameni valoroși, oameni cu prestație. Ca să fii primar în municipiul Satu Mare, care înseamnă 60% români, ca să fii manager city trebuie să știi să vorbești limba română , dacă nu să și scrii“, a adăugat edilul.

Vă reamintim că în cadrul ședinței de joi, cu zece voturi „pentru” și 11 „abțineri”, consilierii au respins proiectul de hotărâre cu privire la strategia de dezvoltare a municipiului Satu Mare pe perioada 2015-2025.

pagina 3

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
cami on