Monday, February 6, 2023
Home sus Primarul careian “asmute” presa aservită asupra liberalilor careieni

Primarul careian “asmute” presa aservită asupra liberalilor careieni

eugen-kovacs-carei
Șoc și Groază! Rectificare de buget  pentru un buget neaprobat! Bazându-se  pe alianța formată de formațiunea din care face parte cu formațiunea partidului de guvernământ, primarul Kovacs își permite să instaureze în municipiul Carei legi proprii, diferite de cele ale statului român din care face parte orașul Carei.  Acesta profită și de faptul că finul de cununie este angajat la trustul de presă din alianța amintită,  unde numai pe primele 10 luni ale lui 2014 s-au scurs multe zeci de milione de lei în condițiile în care consemnările despre municipiul Carei sunt aleatorii și doar  omagii  aduse nașului, ca în vremurile de tristă amintire. Consemnările din presa de casă nu menționează faptul că a fost aprobată o rectificare de buget fără ca în prealabil bugetul să fie aprobat!
Consilierii careieni au fost convocati luni 30 martie 2015 la o ședință extraordinară. În materialele primite cu 3 zile înainte, pe ordinea de zi figurau 2 proiecte de hotărâre.
Cu 2 ore înainte de ședința de consiliu din  30 martie 2015, la ora 10,00, membrii Comisiei Economice au fost convocati telefonic pentru o scurtă ședință de la ora 11,45.  La sedință  a luat parte și directorul financiar contabil de la Spitalul Municipal Carei, ec.Sălăgean Adriana.
Mare a fost mirarea consilierilor din Comisia Economică când  directorul financiar contabil de la spital a început să le povestească despre  repartizarea excedentului  bugetar pe 2014, în condițiile în care nu exista nici un material distribuit despre acest proiect!
Odată intrati în sala mare de ședințe, consilierii liberali au avut parte de o nouă surpriză, deloc plăcuta și deloc legală. Președintele de ședință, Ionuț Oneț, consilier din partea PSD , a supus la vot  4 proiecte de hotărâre deși  pe invitația oficială figurau doar 2!
“… în deschiderea ședinței, supun la vot cele 2 proiecte de pe ordinea de zi, completate cu încă două preoiecte de hotărâre…“,  afirma presedintele de sedinta, cu toate că proiectele de hotărâre despre care vorbea nu au fost distribuite  și deci nu se știa despre ce anume este vorba.  Trebuie să recunoaștem  că modalitatea de lucru din primăria din Republica de la Carei este una cu totul și cu totul originală.
Evident, consilierii liberali   semnalează faptul că nu a fost distribuit niciun material, alianța UDMR-PSD-PLR băgând capul în pămând și păstrând o tăcere complice.
Stați puțin…supuneți la vot încă 2 proiecte despre care nu știm nimic…le introduceți acum fără să le vedem…“, afirmă consilierul Ilie Ciută, moment în care proiectele care nu figurau pe invitația oficială de ședință au început să fie distribuite dinspre masa  consultantului juridic al primăriei ,Sroth Clara.
Tot datorită acestei anomalii, consilierul liberal Dan Bontea, propune amânarea celor 2 proiecte pentru a le putea studia “..nu putem să votăm sau să dezbatem ceva ce nu am văzut și nu am studiat”.
Vizibil deranjat de intervențiile pertinente ale liberalilor care se încăpățânează să respecte  cursul legilor în vigoare,  primarul Kovacs  crează o mică ambuscadă pentru a încerca să acopere deficiențele executivului careian și mangementul său defectuos din cadrul primăriei careiene.
Problema salariilor angajaților de la spitalul Carei este folosită ca vârf de lance pentru a ataca liberalii și mai ale respectul lor pentru lege.
“..iar au început atacurile de la liberali….nu am ce face…aceste proiecte trebuie introduse…personalul de la spital trebuie să își ia salariile înainte de Paște… Vă dăm o pauză de 15 minute ca să studiați proiectele primite… ” se lamenteaza primarul.
“Vi se pare normal să  votăm 2 proiecte  primite la început de   ședință și și atunci doar la solicitarea noastră ? “  i se adresează elegant consilierul liberal Ilie Ciută.
Cu alte cuvinte, pentru primarul careian, primăria este o feudă personală unde aplică  un management asemănător celui derulat la cele 4 firme ale domniei sale care au ajuns falimentare  și pentru care încă mai are de plătit datorii la bugetul de stat.
Domnule prim ministru Ponta, Domnule președinte Klaus Iohannis, Domnule Prefect, cum comentați faptul că aleșii locali careieni nu primesc materialele de ședință în termenul stabilit de lege  și sunt puși să voteze în alb proiecte de hotărâri pe ordinea de zi a unui Consiliu Municipal?
Vă dăm 15 minute pentru a studia cele 2 proiecte de hotărâre“  (dintre care unul era de rectificare bugetară)  sună oferta unui primar  care se împotrivește amplasării de busturi românești în parcurile orașului!
După scurgerea celor  15 minute, președintele de ședință supune la vot  ordinea de zi  cu cele 2 noi proiecte de hotărâre.
Primul punct de pe ordinea de zi  a fost  unul dintre punctele amânate la ședința anterioară, și anume Proiectul  de hotărâre privind aprobarea cuantumului cotizatiei Municipiului Carei în calitate de asociat- membru fondator al “Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitară Judetul Satu Mare”.
“La ședința anterioară, motivul pentru care a fost amânat acest punct a fost lipsa de informații legate de cuantumul cotizației solicitate ..de ce trebuie să plătim o cotizație de 21.112 lei când  de fapt aceasta era de 10 mii lei” ,a intervenit consilierul Dan Bontea.
Nici  de această dată primarul Kovacs nu a reușit să ofere mai multe infomații consilierilor interesați de soarta banului careian.
“Nu stiu să vă spun mai multe decât la sedința   trecută…mâine va fi ședinta ADI la Satu Mare   si suntem singurii  care nu  am aprobat  acest  cuantum  si aprobarea modificării actului constitutive  al asociației  de dezvoltare  intercomunitară. De ce nu sună consilierul Ciută pe Ștef care i-a fost șef , și să ceară el mai multe lămuriri…ce tot stăm să frecăm menta pe aici când am fi putut  deja aproba aceste proiecte…“  a afirmat în stilul deja consacrat primarul Kovacs, frecatul mentei sau al capului figurând în topul expresiilor sale favorite.
“Nu este  normal acest  comportament  vizavi de noi din partea unui primar …s-a amânat  acest punct la ședința trecută pentru că  nici primarul nu stia ce să facă, nu  era lămurit.. “  a intervenit și liberalul Adrian Bucureștean, scoțând în evidență faptul că primarul vrea să scoată castanele fierbinți din foc cu mâna liberalilor.
“Trebuie să plătim 21.112  lei dar   noi nu suntem atâția locuitori și stii foarte  bine domnule  primar…” ..a adăugat și liberalul Bontea.
Dezbaterile au fost încheiate de primarul Kovacs, în nota sa caracteristică “Nu mă mai frecati atâta la cap….să încheiem și să votăm….”
Primele 2 proiecte de pe ordinea de zi, de fapt singurele ce au figurat pe invitația la ședință adresată aleșilor locali, au fost votate de către alianța UDMR-PSD-PLR.
Au fost luate apoi în discuție  cele 2 proiecte de hotărâre introduse pe masa de lucru , după  intervenția consilierilor liberali, singurii deranjați că li se solicită votul pentru materiale pe care nici măcar nu   le-au văzut.
Documentul de mai sus este semnat de Directorul medical,medic pediatru Silaghi
Aprobarea excedentului bugetar  ca sursă de finanțare pentru acoperirea  cheltuielilor suplimentare  și acordarea în avans a salariilor angajaților de la spital a fost votată de către toți consilierii, inclusiv cei liberali fapt consemnat in procesul verbal al ședinței și nu cum eronat apare în gazeta la care scrie și semnează ca director finul de cununie al primarului Kovacs.
Deși gazeta în cauză încasează sume uriașe de la primăria careiană, nu este pentru prima dată  cand consemnările sunt eronate și orientate împotriva consilierilor liberali, singurii consilieri care dispun și de darul  vorbirii înafară de cel al ridicării mâinii la comandă.
După aprobarea acordării salariilor angajaților de la spital de către toți consilierii prezenți la ședința extraordinară din data de 30 martie 2015, deci și de cei liberali , a mai rămas de aprobat  rectificarea bugetului de cheltuieli de la spitalul Municipal , pe trimestrul al doilea,  în conditiile în care până la ora la care s-a desfășurat ședința , consilierii apobaseră doar bugetul de cheltuieli pe primul trimestru!
Domnule Prim Ministru si Domnule Ministru de Finanțe, cum explicați faptul că la primăria din Republica de la Carei se accepta  ca să se aprobe  o  rectificare de buget pentru un buget care nu a fost aprobat de Consiliul Local?
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
<