Radu Ștefan Sabou, elevul de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” care a participat la Festivalul de film pentru copii “Youth Cinefest”din Pitești și a obținut locul I cu filmul “Casa unde începe drumul” a fost premiat vineri, 3 aprilie, de către președintele Consiliului Județean Adrian Ștef.
Mă simt emoționat că un tânăr a reușit să dea un exemplu de bune practici cum se poate promova județul Satu Mare, cum să scoți în evidență lucruri pozitive și să te legi de ce este mai frumos  într-o poveste, nu de lucrurile negative pe care am avea tendința fiecare dintre noi, poate, din păcate, în lumea asta nebună în care trăim, să le scoatem în evidență. Cred că acest tânăr a demonstrat că e un bun sătmărean prin simplul fapt că a prezentat această poveste de viață a unui copil de etnie romă care a fost adoptat de o familie din Ianculești. Prin această șansă, tânărului i s-a salvat viața și destinul i-a dat o nouă șansă“, a spus Adrian Ștef.
Emoționat, Radu a mulțumit pentru sprijinul acordat din partea scriitorilor Felician Pop și Robert Laszlo care l-au ajutat și îndrumat pentru realizarea și participarea la Festivalul internațional de film pentru copii “Youth Cinefest”.
Este un film foarte frumos în care nu este niciun subiect incitant, niciun subiect de cancan. Cei care facem presă știm că tot timpul umblăm după lucruri senzaționale, că acelea plac. Iată că acest copil de 15 ani a demonstrat că dacă reușești să faci o chestie frumoasă și de suflet nu este obligatoriu să vânăm senzaționalul.“, a spus Felician Pop.
Elev în clasa a IX-a la Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Satu Mare, Radu Ștefan Sabou se află la prima participare la un concurs de acest gen.
Radu-Sabou-23