Monday, February 6, 2023
Home Stiri Satu Mare Educație rutieră în cadrul Școlii Altfel

Educație rutieră în cadrul Școlii Altfel

DSC03704
Siguranța în trafic a micilor pietoni este o prioritate permanentă a Poliției sătmărene, la baza acestui deziderat stând educația rutieră timpurie.
Săptămâna Școala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun! Constituie în fiecare an un bun prilej pentru polițiști de a se afla în mijlocul copiilor cu teme de interes pentru diferite categorii de vârstă. Astfel, luni, 6 aprilie, polițiștii de prevenire și de proximitate au desfășurat sesiuni informative interactive cu tematică rutieră la Grădinița cu Program Prelungit nr. 7 din Satu Mare.
Copiii din grupa mare, alături de educatoarea Achim Lia, au primit cu interes lecția de circulație pietonală susținută de inspector principal Hrihorișan Felicia, ofițer sociolog în cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și agent șef principal Virag Tiberiu, polițist de proximitate în cadrul Poliției Municipiului Satu Mare.
Cum circulăm în siguranță, cum traversăm corect, la ce trebuie să fim atenți în trafic, de ce sunt necesare regulile de circulație, sunt doar câteva din întrebările la care copiii au primit răspuns pe parcursul activității. În plus față de regulile pietonilor, cei mici au aflat și alte informații care le pot fi utile în calitate de bicicliști și pasageri, dar și cum trebuie să-și aleagă locurile de joacă pentru a fi în siguranță.
Aceeași temă a fost susținută de polițiști la Ș coala Gimnazială Grigore Moisil, împreună cu elevii clasei pregătitoare C, coordonați de doamna învățătoare Alexandra Lucaciu. Elevii au asistat de această dată la o prezentare a unor imagini sugestive pentru diversele situații în care se pot regăsi în traficul rutier, imagini care au fost comentate apoi de polițiști cu ajutorul celor mai
mici elevi ai școlii. Școlarii au aflat astfel că elementele reflectorizante ne fac mai vizibili pe timp de noapte, că traversarea se face întotdeauna perpendicular pe șosea și în pași grăbiți, că bordura nu este loc pentru demonstrații de echilibristică și mai ales, au aflat de ce un copil nu poate conduce o mașină, dar nici o bicicletă pe șosea. La final activitatea copiilor a fost recompensată cu orare cu mesaje preventive, care să le amintească în fiecare zi cele învățate.
Și elevii clasei a III-a B ai Școlii Gimnaziale Grigore Moisil, coordonați de doamna învățătoare Sabou Eva, i-au avut ca invitați pe polițiști. Și pentru că elevii mai mari au nevoie de provocări pe măsură, tema zilei a fost Singur în siguranță! Astfel, elevii au fost invitați să-și imagineze sau să redea regulile pe care le-ar respecta dacă ar fi nevoiți să meargă singuri acasă de la școală și să stea câteva ore singuri.
Ce presupune siguranța copiilor pe stradă, discuțiile cu persoane străine, regulile de circulație pietonală ce trebuie respectate, atenția la intrarea în scara blocului, în lift sau în curte, dar și cum ne protejăm odată ajunși acasă, au stat la baza unor discuții foarte intense și chiar a unor controverse.
Copiii au aflat, totodată, cum trebuie să se comporte acasă, ce trebuie să spună și care sunt informațiile pe care nu trebuie să le dea persoanelor necunoscute, care îi pot aborda personal, telefonic sau pe internet. Referitor la siguranța pe internet polițiștii au menționat câteva reguli de bază în utilizarea rețelelor de socializare, subiect pe care și-au propus împreună cu elevii să-l aprofundeze la următoarea întâlnire, ca urmare a constatării unui interes crescut pe acest domeniu cât și a faptului că mulți elevi s-au declarat utilizatori ai acestor rețele.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină