Friday, January 27, 2023
Home Stiri Satu Mare Al Qaeda are legături la Satu Mare

Al Qaeda are legături la Satu Mare

hassib

La cererea SRI, un cetățean marocan a fost declarat indezirabil în România deoarece ar fi devenit un adept al organizațiilor teroriste Al Qaeda. Potrivit anchetatorilor, Hassib El Mahdali, în vârstă de 36 de ani, împreună cu partenerii săi au făcut afaceri cu carne și produse alimentare în țara noastră, Franța și Anglia, având legături cu lideri musulmani.

Mai mut decât atât, Hassib El Mahdali, a condus în ultimii doi ani o afacere cu produse din carne la Satu Mare. SRI susține că l-a monitorizat atent încă din 2013, iar săptămâna trecută i-a cerut expulzarea, împreună cu alți cinci cetățeni străini. Serviciul Român de Informații afirmă că ei erau reprezentanții unor companii cu capital străin și că, în același timp, făceau propagandă jihadistă și recrutau militanți pentru zonele de conflict în care acționează cele două organizații teroriste. Curtea de Apel București i-a declarat indezirabili pe toți șase, într-o ședință din data de 31 martie 2015.

Hassib este singura dintre cele șase persoane expulzate care a condus o firmă în România, iar legăturile acestuia ajung până în Marea Britanie. Accesul acestora în România a fost blocat pe o perioadă de 7 ani.
Pagina de Facebook al acestuia îi este dedicat lui Mahomed, Hassib declarându-se ca fiind un musulman din Soissons (aflată la 100 de kilomewtri de Paris), după atacul de la începutul acestui an asupra publicației franceze Charlie Hebdo.

Moscheea din Soissons, la care face referire Hassib, a fost atacată cu focuri de armă la trei zile după asasinatele din redacția publicației franceze.

Potrivit jurnaliștilor de la www.riseproject.ro, în ultimul an Hassib a făcut naveta între Soissons și Satu Mare, ocupându-se în același timp de o afacere din Franța și de una din România.

Firma din Satu Mare, Sunmeat Group, a fost înființată în 2013 de marocanul Samir El Mahdali și de un alt francez de origine arabă, Abderahman Anani. Cei doi aveau planuri mari la Satu Mare.

Potrivit SRI „cei șase cetățeni străini desfășurau activități cu impact asupra intereselor de securitate națională, prezența și acțiunile acestora pe teritoriul statului român constituind riscuri și amenințări la adresa securității naționale. Concret, membrii grupului, afiliați ideologiilor radicale promovate de organizațiile teroriste Statul Islamic și Al-Qaeda, au fost stabiliți în contact cu exponenți / susținători ai cauzei organizațiilor menționate și au desfășurat pe teritoriul României activități de propagandă islamică extremistă (de orientare jihadistă), radicalizare, recrutare ideologică, recrutare pentru pregătire religioasă / militară în zone de conflict afectate de fenomenul terorist. Riscurile la adresa securității naționale a României au fost amplificate de constituirea cetățenilor străini, aflați în stadii avansate de radicalizare, într-un grup ermetic, pe considerente de natură jihadist – extremistă. Grupul a fost coordonat de către un lider care exercita asupra membrilor activități de îndoctrinare religioasă, specifice ideologiei organizațiilor teroriste Statul Islamic și Al-Qaeda. Anterior și pe timpul șederii în România, cei șase au menținut și dezvoltat legături cu elemente teroriste aflate în exteriorul țării noastre”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
vasile on Coica vs