Saturday, December 3, 2022
Home Stiri Satu Mare Percheziții la Satu Mare la evazoniști

Percheziții la Satu Mare la evazoniști

s560x316_mascati

Polițiștii din Mureș efectuează la această oră, 11 percheziții pe raza a cinci județe dintre care și Satu Mare, la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, în domeniul comerțului cu textile și combustibili.

La data de 19 noiembrie a.c., sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, 39 de polițiști efectuează 11 percheziții, pe raza județelor Mureș, Sibiu, Bihor, Arad și Satu Mare, la 4 societăți comerciale și la 4 persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.

Acțiunea se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalități Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014-2015, doi cetățeni de origine turcă ar fi  efectuat peste 40 de operațiuni comerciale de import, cu autocamioane înmatriculate în Turcia, de la furnizorii din aceeași țară.

Transportatorii, coordonați de persoanele bănuite, ar fi utilizat două seturi de documente justificative, astfel încât în vama turcă ar fi fost prezentate cantitățile reale, iar la intrarea în România, în vamă, pentru aceleași mărfuri, ar fi fost prezentate documente justificative din care rezultau tranzacționarea unor cantități mai mici decât cele efectiv transportate și la prețuri/valori diminuate, în scopul micșorării cuantumului taxelor vamale aferente acestor operațiuni.

Bunurile ar fi fost livrate în principal la un depozit din Târgu Mureș, iar ulterior ar fi fost distribuite la punctele de lucru ale societății din județele Sibiu, Bihor și Satu Mare și la clienți din alte județe, o mare parte fiind livrate către parteneri din județul Arad.

De asemenea, mărfurile ar fi fost comercializate fără documente justificative și către persoane fizice, de la depozitul situat în Târgu Mureș.

O parte din sumele de bani obținute din aceste activități comerciale ilicite ar fi fost utilizate pentru acordarea de împrumuturi către societatea pe care o administrează, în scopul achiziționării unor imobile și autoturisme de lux, în acest fel, sumele dobândite „la negru” fiind introduse în circuitul legal, precum și pentru acordarea de împrumuturi cu dobândă.

Una din persoanele bănuite ar fi achiziționat mai multe imobile, la o valoare declarată de 1.200.000 lei, prețul real de tranzacționare fiind de 2.500.000 lei, diferența fiind plătită în numerar.

De asemenea, a reieșit că societatea administrată de una dintre persoanele bănuite, ar fi comercializat produse petroliere – motorină, fără evidențierea în actele contabile a tuturor veniturilor realizate.

Prejudiciul urmează a fi stabilit după coroborarea tuturor datelor rezultate, respectiv după cuantificarea inventarelor.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
orsi on